•  

   

  Overwinning waait naar WFB

  WFB-Abbenbroek

  Zaterdag 9 februari 2019

   

  Nadat de weergoden wat roet in het eten hadden gegooid, werd er dit weekeinde eindelijk weer eens gevoetbald. Echter waren de weersomstandigheden van dien aard (veel wind) dat er moeilijk te voetballen was. Maar aangezien Abbenbroek het weekend ervoor een trainingskamp had gehad, waren de verwachtingen hoog gespannen om door een goed resultaat tegen WFB in de race te blijven voor de 2de periode.

  Dus werd er, ondanks wat personele problemen, vol goede moed afgereisd naar Ouddorp.

  Dat het Abbenbroek serieus was bleek al snel want voordat WFB door had dat de wedstrijd was begonnen had Wouter de 0-1 al op het scorebord gezet.

  Abbenbroek kon daarna nog een minuut of 5 in de wedstrijd blijven, maar daarna was het WFB dat ,enigszins geholpen door de wind, het spel naar zich toetrok. Dit resulteerde in de 21ste minuut in de gelijkmaker. Met hangen en wurgen wist Abbenbroek deze stand tot de rust vast te houden.

  In de tweede helft kon Abbenbroek, wederom een beetje geholpen door de wind, iets meer van het doel afspelen maar toch bleef WFB de ploeg met de meeste mogelijkheden. Het was dan ook niet vreemd dat halverwege de tweede helft de score 2-1 werd. 

  In de slotfase ging Abbenbroek op zoek naar de toch wel verdiende gelijkmaker maar zelfs ondanks het feit dat Ritchie in de spits verscheen bleef het bij een 2-1 stand en stond Abbenbroek weer met lege handen. 

  Door deze tweede nederlaag na de winterstop haakt Abbenbroek definitief af als kanshebber voor de tweede periode. De positieve effecten van het trainingskamp lieten nog even op zich wachten, maar vanaf volgende week (thuis tegen Zwartewaal) zal Abbenbroek de draad weer oppikken en weer in vorm komen om zich klaar gaan stomen voor de strijd om de derde periode. Maar eerst volgen nog 3 wedstrijden in de tweede periode namelijk Zwartewaal (thuis) SNS (thuis) en Vlotbrug (uit).

   

  Kortom de slag is verloren maar de oorlog nog zeker niet.

   

   

   

   

  Abbenbroek start tweede competitie helft met nederlaag

  DVV-Abbenbroek

  19 januari 2019

   

  Als een ploeg in een goede reeks zit, komt de winterstop eigenlijk ongelegen.

  Het blijft dan altijd afwachten hoe de draad na deze verplichte rustperiode weer wordt opgepakt. De uitslagen van de tussentijdse oefenpotjes zijn daarvoor niet altijd een goede graadmeter, en dat is maar goed ook want Abbenbroek had zowel de wedstrijd tegen Hekelingen als tegen Pernis verloren.

   

  De eerste wedstrijd na de winterstop was meteen een wedstrijd die ergens om ging, namelijk de koppositie in de tweede periode. De ploeg die deze wedstrijd zou winnen wordt koploper in deze periode, want zowel DVV als Abbenbroek was deze periode nog ongeslagen.

   

  Het was duidelijk dat Abbenbroek volledig ging voor deze koppositie want in het eerste half uur was het Abbenbroek die de thuisploeg de wil oplegde.  Helaas werd het overwicht in deze periode niet omgezet in een overwicht op het scorebord. En aangezien DVV weinig kansen kon creëren bleef het 0-0. In het laatste kwartier stabiliseerde het spelbeeld  waardoor het meer een gelijk opgaande wedstrijd werd. Maar ook in het laatste kwartier van de eerste helft was het Abbenbroek welke de beste kansen kreeg. Maar ondanks de kansen was de ruststand 0-0.

   

  In de tweede helft bood DVV meer tegenstand en geholpen door een makkelijk gegeven strafschop kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong en daarmee nog beter in de wedstrijd. Abbenbroek bleef aandringen voor het doel van DVV maar echte 100 % kansen waren er niet veel. Bij een van de uitbraken van de thuisploeg was een aanvaller iets eerder bij de bal dan Niels waardoor deze aanvaller alleen op de Abbenbroek goal afging en de 2-0 binnen schoot. Sommigen waren er van overtuigd dat de DVV aanvaller een overtreding maakte, echter de man in het zwart vond van niet.

   

  Abbenbroek ging hierna vol op de aanval spelen wat resulteerde in een doelpunt van Kai in de 89e  minuut. Helaas wist Abbenbroek in de resterende minuut en de blessuretijd niet meer te scoren waardoor de eindstand 2-1 was.

   

  DVV is dus nu koploper in de tweede periode. In deze periode zijn nog 4 wedstrijden te spelen en als Abbenbroek deze 4 wedstrijden in winst weet om te zetten is de kans heel groot dat alsnog de tweede periode wordt binnen gehaald. Hiervoor moet dan wel gewonnen worden van SNS, WFB, Zwartewaal en Vlotbrug. Een snelle blik op de stand leert dat dat geen makkelijke opgave zal zijn, maar niets is onmogelijk en Abbenbroek heeft al eerder aangetoond  dat het in moeilijke tijden boven zichzelf uit kan stijgen. Dus met de juiste instelling, mentaliteit, en een beetje geluk zou het zo maar kunnen. 

   

   

   

   

   

  Weer winst Abbenbroek

  Abbenbroek-Rockanje

  1-12-2018

   Dat het de ploeg uit Abbenbroek menens is wat betreft de tweede periode moge duidelijk zijn.

  Werd verleden week OFB op een eenvoudige wijze aan de kant gezet, ditmaal viel de twijfelachtige beurt toe aan Rockanje om met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd te worden

  In het begin leek het er even op dat de ploeg uit de badplaats het Abbenbroek lastig ging maken, want het waren de bezoekers die op een 0-1 voorsprong kwamen.

  Dit doelpunt kwam tot stand na een afstandschot met een vervelende stuit.

  Gelukkig werd er na een minuut of 30 spelen ingegrepen door het technisch duo van de thuisploeg. De posities op het veld werden iets anders neergezet.

  Door deze ingreep kreeg Abbenbroek meer grip op de wedstrijd. Dit werd verder ook nog duidelijk op het scorebord, want door doelpunten , met het hoofd na een spelhervatting, waren het JP en Alex die de rood witten op een 2-1 voor sprong zetten.

  Na de thee bleef Abbenbroek de betere ploeg en werd de voorsprong zakelijk uitgebouwd naar een 4-1 overwinning. Beide doelpunten in deze tweede helft kwamen op naam van de aanvoerder Jordi de Looze. Wederom beiden uit een spelhervatting.   

  Na 2 wedstrijden in de 2de periode staat Abbenbroek op 6 punten. Het doelsaldo is +6. Alleen Flakkee heeft het, met een  doelsaldo van +8, iets beter gedaan dan Abbenbroek.

  Maar het is niet belangrijk waar je staat na 2 wedstrijden in de periode, wel waar je staat aan het eind van de periode.

  Volgende week is de uitwedstrijd bij en in Herkingen. Laten we er van uitgaan dat iedereen zijn eigen lied zingt, want 3x3=9

  Daarna op 15 december de laatste wedstrijd van 2018 met aansluitend een klein feestje tot ca 22.00 met eten, drinken en muziek.

  Kosten 20 euro pp incl. eten en onbeperkt drinken.  Dit feestje is niet alleen voor de selectie maar voor alle leden, supporters, leden club van 100 en alle belangstellenden.

  In verband met de inkoop moet een ieder zich aanmelden vóór donderdag 13 december bij de aanvoerders van de teams of bij Pieter.

   

   

   

   

  Goede start tweede periode.

  OFB-Abbenbroek

  24 november 2018

  Na een wisselvallige, en qua uitslagen soms teleurstellende,  eerste periode stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van de tweede periode op het Programma. Met het spelbeeld van de wedstrijd tegen Vlotbrug en de positieve resultaten van de wedstrijden daaraan voorafgaand, is er de hoop bij zowel spelers als begeleiding dat Abbenbroek 1 het in de tweede periode beter gaat doen en dan wel zoveel beter dat we na 9 wedstrijden kunnen zeggen dat we een prijs hebben, namelijk de tweede periode, welke een opstap kan zijn naar een heel groot feest, te weten promotie naar de 3de klasse via de nacompetitie.

  Maar nu loop ik misschien iets te hard van stapel en voor de muziek uit, want laten we er eerst maar voor zorgen dat deze periode titel daadwerkelijk wordt binnen gehaald.

  De eerste klap is een daalder waard, luidt een oudhollands spreekwoord. Wat dat betreft is Abbenbroek goed van start gegaan met een 1-4 overwinning bij de hekkensluiter van de ranglijst OFB. 

  Nadat in Ooltgensplaat de volksliederen waren gespeeld en de bal de eerste omwentelingen op het slechte veld had gemaakt bleek al snel dat er van ons verwacht werd dat we het spel zouden gaan maken. 

  Uiteraard zijn we de beroerdste niet dus ging Abbenbroek er met frisse moed, maar wel gedoseerd, tegen aan.

  een vroeg doelpunt helpt dan altijd en gelukkig viel deze ook want het was Casey die al vroeg in de wedstrijd de keeper wist te verschalken. Toen het daarna na een rommelige situatie voor het doel van OFB 0-2 werd door Mark ( al leek het er verdacht veel op dat Casey zijn tweede scoorde) leek de wedstrijd beslist. Helaas dacht de arbiter van dienst, die weinig uit de cirkel kwam, naar later bleek door een blessure aan de shakespier (achillespees), er anders over want via een makkelijk gegeven strafschop kwam OFB voor rust op 1-2.

  Hierdoor werd het technisch duo van Abbenbroek, bestaande uit de trainers Verhoef en van de Lely , een klein beetje nerveus en paste ze in de rust twee wissels toe.

  Of deze wissels er mede voor zorgde dat Abbenbroek vrij makkelijk naar een 1-4 overwinning afstevende, zal nooit met zekerheid gezegd kunnen worden.  Wat wel zeker is dat Jeremy de derde maakte en Roy zorgde voor de 1-4 eindstand. 

  Helaas deed Flakkee het met een 4-0 overwinning net iets beter dan ons, waardoor we in de stand om de tweede periode op de tweede plaats staan. Maar met de juiste inzet, goed spel en een beetje mazzel staan we a.s. zaterdag bovenaan in de tweede periode, er moet dan wel worden afgerekend met Rockanje. 

  Ook belangrijk om te onthouden en te noteren:

  Zaterdag 15 december, na de laatste competitie wedstrijd: hapje, drankje en muziek in de kantine (kantine voor Hans) van 16.00 tot ca 22.00 kosten 20 euro PP inclusief eten en onbeperkt drinken (wijn, bier, fris). Ook supporters , sponsoren, familieleden, buren e.d. zijn welkom.

  Dit geldt voor de lagere elftallen en de selectie!!!!!!!!!!!!!

   

   

   

  Abbenbroek "krijgt" te weinig tegen koploper

  Abbenbroek-Vlotbrug 

  17-11-2018  

  Na een doordeweekse uitschakeling, via strafschoppen, voor de Rijnmond cup tegen de amateurs van Dordrecht en een vrije zaterdag kwam afgelopen zaterdag de koploper uit de competitie op bezoek op het sportcomplex aan de Gemeenlandsedijk Noord in Abbenbroek. 

  Het technisch en tactisch brain achter de rood/witte brigade had verleden week de tegenstander van deze zaterdag, Vlotbrug, nauwkeurig bestudeerd en hierop de speelwijze ietwat aangepast aan de tegenstander terwijl er toch van de eigen kwaliteiten werd uitgegaan. 

  Dat het analytisch vermogen van onze trainers dik in orde is bleek al snel in het wedstrijdbeeld. Het was de gedoodverfde kampioenskandidaat die het erg lastig had met de speelwijze van de thuisploeg. 

  Het was in de eerste helft Abbenbroek dat, ondanks het veldoverwicht van Vlotbrug, de betere kansen kreeg. Ook in deze wedstrijd had het een klein beetje mee moeten zitten voor een goed resultaat, maar helaas zat het ook deze wedstrijd weer een beetje tegen en viel het kwartje wederom de verkeerde kant op. Ondanks de goede kansen, waaronder een bal op de paal, ging Abbenbroek toch met een 0-1 achterstand rusten want het was een afstandsschot van Vlotbrug die Jan en alleman, en dus ook onze keeper Ritchie, wist te verrassen.  

  In de rust moest er helaas gedwongen een wissel plaats vinden omdat Mark geblesseerd uitviel. Zijn plaats werd ingenomen door Jules welke net terug is van een blessure. 

  Aangezien Mark de aanjagende kracht was op het middenveld had deze wissel aardig wat invloed op de speelwijze. Toch was het ook de tweede helft de thuisploeg die het meest gevaarlijk was. Maar het mocht niet zo zijn dat Abbenbroek op gelijke hoogte kwam met Vlotbrug en aangezien Vlotbrug ook geen kansen wist om te zetten in doelpunten was de ruststand gelijk ook de eindstand, 0-1 dus. 

  Vriend, vijand en zelfs de Vlotbrug trainer waren eensgezind in hun mening : Abbenbroek had veel meer verdiend. Helaas kopen we daar niets voor en levert het geen punten op. 

  Met uitzondering van de uitslag was het voor Abbenbroek een heerlijke pot voetbal. We hebben weer aangetoond dat Abbenbroek met de beste ploegen uit de competitie mee kan doen. Historisch is het zo dat geen ploeg het hele seizoen tegenslag heeft dus de wedstrijden die we nu net niet goed afsluiten gaan in de loop van het seizoen wel onze kant opvallen.  

  Gezien de sfeer, de werklust, de positiviteit, de teamspirit en de stijgende lijn in  het getoonde spel kan het niet anders dat de resultaten beter gaan worden. 

  Volgende week de laatste wedstrijd van de eerste periode uit tegen de hekkensluiter OFB , waarna we in december gaan  beginnen aan de tweede periode en alle tekenen wijzen er op dat dit weleens de Abbenbroek periode kan worden       

  Noteer ook vast in de agenda : 15 december aansluitend aan de laatste competitiewedstrijd van 2018 bij voldoende deelname (minimaal 50 personen) een feest middag/avond (tot ca 22.00)  voor alle leden/supporters/sponsors/ familieleden/vrienden en vriendinnen  met muziek, eten en drank. Kosten 20,00 euro per persoon inclusief eten/drinken en vertier.

   

   

   

   

  Abbenbroek blijft hangen op remise

  SNS-Abbenbroek

  3 november 2018

   

  Nu de twee laatste wedstrijden door Abbenbroek zijn gewonnen, werd er vol vertrouwen afgereisd naar het pittoreske Stad aan het Haringvliet, alwaar onze tegenstander van deze week, SNS, haar thuiswedstrijden speelt.

   

  In het eerste kwartier liet Abbenbroek duidelijk zien waar het voor gekomen was, en dat was voor de drie punten niets meer en niets minder. Het gehele team straalde in dit eerste kwartier energie uit, energie om te winnen, energie om te strijden, energie om te voetballen. Het was dan ook niet verrassend dat Abbenbroek op een 0-1 voorsprong kwam. Het was Roy die een goed uitgevoerde aanval het laatste zetje gaf waardoor de 0-1 een feit was.

  Na dit vroege doelpunt kreeg Abbenbroek nog een paar goede kansen die echter niet werden verzilverd. Toch sloop er een gevoel "van zie je wel het komt wel goed" in de ploeg van Abbenbroek.

  En als dit in deze competitie gebeurt dan is dat vragen om problemen, het maakt dan niet uit of je tegen de nummer 1 of nummer 14 speelt. Ook tegen SNS wordt het iets te gemakkelijk denken dan ook afgestraft en na een paar onzorgvuldigheden in de Abbenbroekploeg die niet werden afgestraft kwam toch de 1-1 op het scoreboard.

   

  SNS kreeg in de gaten dat er wat te halen viel en schakelde, zeker ook fysiek, een tandje bij. Dit resulteerde uiteraard in een aantal gele kaarten, niet alleen voor SNS maar ook een aantal Abbenbroekenaren gingen op de bon.

  Na de 1-1 kregen beide ploegen nog wat mogelijkheden maar de kleedkamers werden opgezocht met een 1-1 tussenstand.

   

  In de tweede helft hoop je dan dat Abbenbroek het niveau van de eerste 15 minuten weer kan oppakken, helaas was dit niet helemaal het geval, en als JP in de ca. 16 minuut zijn tweede gele kaart krijgt, en Abbenbroek dus met 10 verder mag, weet je dat het een lastig half uurtje gaat worden.

  Ondanks dat SNS met een man meer op het veld stond kon het niet de wedstrijd naar zich toetrekken, waardoor Abbenbroek met een man minder "gewoon" mee kon blijven doen.

   

  10 minuten voor tijd lijkt alles dan toch nog goed te komen omdat Mark een bal hard achter de keeper van SNS schiet en Abbenbroek wederom aan de leiding brengt.

  Er zijn echter van die wedstrijden dat het niet mee wil zitten want in de blessure tijd schiet SNS op hun beurt een vrije trap hard achter Ritchie, wat dus de 2-2 betekent.

  Kort hierna volgt het eindsignaal en komt Abbenbroek dus niet verder dan een remise tegen SNS.

   

  Het is een dure leerschool maar vandaag is gebleken dat je in de competitie van dit jaar 90 minuten de mouwen moet opstropen, niet denken we zijn de betere ploeg en het komt wel goed. Nee, 90 minuten volle bak met energie zoals in de eerste 15 minuten, als dat opgebracht kan worden kunnen we van iedereen winnen ook de volgende competitie wedstrijd (op 17 november) tegen de koploper Vlotbrug.

   

  Maar eerst dinsdag 6 november de Rijnmondcup wedstrijd tegen de amateurs van Dordrecht en  dan een vrije zaterdag.

   

   

   

  Abbenbroek zonder moeite langs NTVV

  Abbenbroek-NTVV

  Zaterdag 27 oktober 2018

   

  Het lijkt er op dat Abbenbroek, na een lastige en wat stroeve start, zijn draai heeft gevonden. Zo werden er in de eerste paar wedstrijden op een slordige manier wat punten gemorst maar deze week boekte de rood witte ploeg de tweede overwinning op rij en klimt langzaam omhoog op de ranglijst.

  De tweede overwinning kwam deze zaterdag eigenlijk zonder moeite tot stand. De enige echte kans die NTVV kreeg was een terecht toegekende stafschop welke vakkundig werd binnen geschoten en die op dat moment de 2-1 betekende, want het waren de Abbenbroek spelers Roy en Mark die  respectievelijk de 1-0 en 2-0 voor hun rekening hadden genomen.

  Het trainersduo Verhoef/Lelij werd al weer wat zenuwachtig, maar het was nog geen minuut later Mark die de zenuwen weer tot bedaren bracht door snel de 3-1 te maken. Uiteindelijk werd het nog 4-1 door een doelpunt van wederom Casey.

  Deze eerste thuisoverwinning werd in de kleedkamer op traditionele wijze gevierd met een shotje, weliswaar uit kartonnen bekertjes wat de glaasjes waren op mysterieuze wijze verdwenen.

  Abbenbroek klimt door de laatste twee overwinningen op de ranglijst, maar het lijkt er op dat iedereen van iedereen kan winnen in deze competitie. Het is dus noodzaak om elke week de concentratie, inzet en mentaliteit te vinden om ook de komende wedstrijden in winst om te zetten.

  Zaterdagmiddag uit naar wederom een voor ons niet zo bekende ploeg namelijk SNS uit Stad aan het Haringvliet. Kortom, mouwen opstropen en er voor gaan. 

   

   

   

  Nu wel winst na hectische slotfase

  Melissant-Abbenbroek

  20 oktober 2018

  Nadat Abbenbroek verleden week in Achthuizen wederom, in de slotfase, onnodig punt verlies had geleden tegen FIOS (een wedstrijd waar uw verslaggever helaas verstek moest laten gaan) moest de ploeg van het trainersduo Verhoev/Lelij dit weekend op bezoek bij de koploper van dat moment Melissant. Nu zegt zo vroeg in de competitie de stand nog niet heel veel, maar dat Melissant in een beter serie zit dan Abbenbroek moge duidelijk zijn.

  Dat Melissant ook in hun eigen verworven status begint te geloven bleek wel uit het feit dat deze ploeg al aan de warming up was begonnen op het moment dat de spelers van Abbenbroek het sportcomplex op kwamen wandelen. Een goed begin is het halve werk zullen ze daar gedacht hebben.

  Vanaf de aftrap was het echter duidelijk dat Melissant boven hun stand leefde, het was namelijk Abbenbroek die vanaf de eerste minuut de kansen creëerde en als de scheidsrechter meteen scherp was geweest had het in de eerste minuten al twee goede kansen kunnen hebben, echter de scheidsrechter nam twee twijfelachtige vlagsignalen van de grens van Melissant over.

  Dit kon echter niet verhelpen dat Abbenbroek door een vrije trap, na een overtreding op Bear, genomen door aanvoerder de Looze op een 0-1 voorsprong kwam. Niet veel later was het dezelfde aanvoerder die vanaf 11 meter de ruststand op 0-2 bracht.

  Nu heeft Abbenbroek wel meer voor gestaan en dat was geen garantie voor succes, dus in de rust was men er nog niet helemaal gerust op.

  Na de 3-0, welke door Roy na een mooie aanval via Jer en Casey werd binnen getikt, kwam er een beetje geloof in de ploeg op een goede afloop. Helaas was deze hoop na de 1-3 van Melissant in één keer weer weg en begon er wederom een hectische slotfase voor de ploeg uit Abbenbroek.

  Na de 1-3 kroop de twijfel weer in de rood witte brigade, die trouwens in het geel speelde vandaag, en begon de thuisploeg er weer in te geloven. Toen Casey de 1-4 binnen schoot na een voorzet van Roy kwam de rust en overtuiging helaas niet terug bij Abbenbroek.

  Melissant kwam na deze 1-4 al snel op 2-4  en zelfs de 3-4 viel nog binnen de reguliere speeltijd. Aangezien er heel wat commotie was geweest over een incidentje waarbij de scheidsrechter tweemaal een rode kaart terugtrok brak er een hectische blessuretijd van 8 minuten aan. Gezien de ervaringen in eerdere wedstrijden hield een ieder met een Abbenbroek hart de billen dichtgeknepen, want het zou toch niet weer??????????.

  En inderdaad dit keer gebeurde het niet en trok Abbenbroek de winst naar zich toe.

  Zoals al vaker gezegd dit seizoen, en deze week met een positieve bevestiging , elke wedstrijd in deze competitie kan alle kanten op maar als gespeeld word met de 3 P’s (Passie, Plezier, Ploeg ) dan volgen er dit seizoen nog 2 P’s (Punten en Periode.) En mogelijk de 6de P (van Promotie), maar laten we maar beginnen met de eerste 3 P’s.

  Zaterdag de thuiswedstrijd tegen NTVV, als we dan de punten ook op Abbenello houden schuiven we langzaam op naar boven, daar waar we thuishoren.    

   

   

   

   

  Abbenbroek weer met lege handen

   

  Abbenbroek - Flakkee

   

  6-10-2018

   

  Na de eerste twee wedstrijden van de competitie waarin de strijdlust groot was maar waarin de punten tegen vielen, moest er in de week van de scheidsrechter een goed resultaat gehaald worden om een "beetje leuk" mee te doen in de competitie,

  Als je dan weet dat dit moet gebeuren tegen, het altijd vol strijd spelende, Flakkee weet je op voorhand dat je de borst nat kan maken.

   

  Dat Abbenbroek zich hiervan bewust was bleek al snel want het was Abbenbroek die het initiatief nam in deze wedstrijd  Toch was het onverwachts de bezoekende ploeg die op voorsprong kwam. De verdediging van Abbenbroek stapte iets te laat waardoor het buitenspel zetten de mist inging. Ook Rutger kon de bal niet uit zijn doel houden waardoor Flakkee de leiding nam. In de 11e minuut had het zo maar 0-2 kunnen staan maar de bal ging net, aan de voor Abbenbroek goede kant, van de paal naast het doel.

  In de 16e minuut rammelde Abbenbroek al aan de deur voor de gelijkmaker, echter was het Mark die buitenspel stond zodat een kansrijke aanval niet door mocht gaan. Nadat in de 24ste minuut de eerste gele kaart voor Flakkee was gevallen was het Casey, die na goed doorgaan van Mark op een pass van Jordi, het leer achter de doelman van Flakkee schoot waardoor de verdiende gelijkmaker op het bord stond. In de 44ste minuut viel er wederom een gele kaart voor Flakkee, waarna de rust volgde.

   

  In de rust de vertrouwde analyse waar het fout ging en hoe het beter moest.

   

  In de tweede helft was de strijdlust van beide ploegen weer groot. Dit verbloemde voor een groot deel het kwalitatief mindere spel van beide ploegen.

  Dat strijdlust de nodige kaarten oplevert mag geen verrassing heten. Nadat de eerste Flakkee speler zijn tweede gele kaart had gehad, en dus moest vertrekken, ging tot overmaat van ramp de beste Abbenbroek verdediger in de "fout" waardoor de Flakkee spits 1 op 1 kwam met de Abbenbroek doelman. De spits faalde niet en schoot zelfverzekerd de bal binnen 1-2. 

   

  Abbenbroek probeerde met nog meer strijd de aanval te zoeken om de gelijkmaker tegen de 10 van Flakkee te maken. Hierdoor werd de voetbal intelligentie geheel losgelaten waardoor er niet veel kansen ontstonden en de Flakkee verdediging vrij eenvoudig overeind bleef.

   

  Zelfs een tweede rode kaart (wederom 2 maal geel) voor Flakkee mocht niet baten waardoor deze tweede thuiswedstrijd teleurstellend werd verloren met 1-2.

   

  Wederom een wedstrijd die niet verloren had hoeven te worden, maar dan moet er wel met meer inzicht worden gespeeld. Voorlopig gaat Abbenbroek even de anonimiteit van de vierde klasse in. Of en wanneer Abbenbroek zichzelf daar uit speelt weet niemand. Maar aangezien het  nog vroeg in het seizoen is kan het nog alle kanten op.

   

  Van de week een potje om niets tegen Brielle 2 en daarna weer volle bak uit tegen FIOS, ook weer een wedstrijd die op voorhand garant staat voor spektakel.

   

  Abbenbroek krijgt te weinig

  Zwartewaal-Abbenbroek

  30 september 2018

  Na het gelijke spel in het openingsduel van de competitie thuis tegen WFB, stond er gelijk weer een zware uitwedstrijd op het programma en wel tegen Zwartewaal.

  De ploeg van, oud Abbenbroekenaar, Ron Klein had verleden jaar tot aan het eind meegedaan voor de promotie naar de derde klasse. Ook bij de blauw-witte brigade uit Zwartewaal zijn er dit seizoen enkele nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd.

  Verleden seizoen werd Abbenbroek vanaf de eerste minuut weggespeeld, in de editie van dit seizoen was daar absoluut geen sprake van. Het was zelfs Abbenbroek dat in de eerste helft het meest van de tijd de bovenliggende partij was. Het was dan ook geheel terecht dat wij als bezoekende ploeg het eerste scoorde. Het was Patrick van Dis die, op dat moment nog kaartloos, de bal binnen schoot en daarmee de 0-1 aantekende.

  Dit was voor Zwartewaal het moment om iets meer het initiatief te nemen, maar het was de gehele eerste helft Abbenbroek die de, onderling mopperende, ploeg uit Zwartewaal de baas bleef. Hierdoor was de 0-1 een terechte ruststand.

  In de tweede helft ging Abbenbroek op zoek naar de mogelijkheden om de marge te verdubbelen en uiteraard was het de thuisploeg die er alles aangelegen was om zo snel mogelijk de gelijkmaker achter de doelman van Abbenbroek te schieten.

  Hierdoor ontstond een open wedstrijd met veel strijd, en de daarbij behorende fouten. Als de scheidsrechter, helaas voor Abbenbroek, ook een negatieve duit in het zakje doet door een duidelijke buitenspel situatie door te laten gaan waardoor Zwartewaal de 1-1 kan scoren , moge het duidelijk zijn dat het Abbenbroek niet mee zit dit seizoen.

  Als niet lang daarna Zwartewaal een mooie aanval goed afrond staat Abbenbroek na een goede start toch met 2-1 achter.

  In de resterende tijd  gaat Abbenbroek op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar helaas mag deze niet vallen en verliest de ploeg uit Abbenbroek de wedstrijd, waar een puntendeling meer op zijn plaats was geweest.

  Als Abbenbroek in deze wedstrijd een resultaat had geboekt hadden we, ook al hadden we waarschijnlijk dan maar 2 punten, kunnen zeggen dat de kans groot was dat Abbenbroek om de bovenste plekken zou gaan meedoen. Nu we  deze wedstrijd net hebben verloren is er nog steeds geen man overboord. Als aanstaande zaterdag thuis gewonnen wordt van Flakkee, sluit Abbenbroek gewoon weer aan bij de bovenste ploegen in de stand, en kan het nog alle kanten op.

   

   

   Abbenbroek start competitie met remise 

  Abbenbroek??WFB

  22 september 2018 

  Eindelijk was het afgelopen zaterdag dan zover, de start van de competitie.

  Aangezien Abbenbroek dit jaar meer aan de kant van Zeeland is ingedeeld komen we dit seizoen veel "onbekende" tegenstanders tegen.

  De eerste tegenstander van dit seizoen valt meteen in deze categorie, namelijk WFB uit Ouddorp.

  Verleden seizoen heeft WFB bovenin de vierde klasse meegedraaid. En aangezien er bij de club, met uitzondering van de trainer, geen mutaties waren kun je er van uit gaan dat WFB op gelijke sterkte is als het afgelopen seizoen. 

  In de eerste helft van deze openingswedstrijd had WFB een optisch veldoverwicht wat resulteerde in een aantal schermutselingen voor het doel van Ritchie. Het was echter de doelman van de thuisploeg die vakkundig in de eerste helft zijn doel schoonhield. Uiteraard liet Abbenbroek zich niet ongemoeid in deze eerste helft en verscheen een aantal maal goed voor het doel van de tegenstander. Het eerste Abbenbroek doelpunt van dit seizoen werd gemaakt door, de benjamin van het team, Jeremy die een afvallende bal droog en hard van net buiten de 16 meter tegen de touwen van het vijandelijk doel joeg.  Verder bleef het spel zich op en neer bewegen met kansjes voor beide doelen maar doelpunten vielen er niet meer in de eerste helft. 

  In de rust was er uiteraard thee en hingen de spelers aan de lippen van de beide trainers. 

  In de tweede helft min of meer het zelfde beeld, alleen timmerde Abbenbroek nog iets meer aan de weg dan in de eerste helft. Dit resulteerde al snel in de tweede goal voor Abbenbroek, Roy kopte een bal binnen nadat de keeper van WFB een schot van Casey niet al te best verwerkte. Een mooie 2-0 voorsprong voor de thuisploeg en de taak leek eenvoudig, namelijk deze voorsprong vasthouden tot aan het eind. Helaas werd al snel duidelijk dat dit een lastige klus zou worden want nadat  Ritchie  een harde vrije trap met de vuisten had verwerkt werd de afvallende bal (in buitenspelpositie) binnen geschoten door een aanvaller van WFB.

  Het moge duidelijk zijn dat WFB hierna opzoek ging naar de gelijkmaker en misschien nog wel meer, Abbenbroek kon hier echter niet van profiteren en tot overmaat van ramp schoot WFB de 2-2 (wederom in buitenspel positie) binnen. 

  In de resterende tijd kregen beide ploegen geen kansen meer om de overwinning naar zich toe te trekken.

  Op zich is een 2-2 in de eerste competitie wedstrijd geen slechte start, maar na een 2-0 voorsprong en twee buitenspel tegendoelpunten heerste er toch een lichte teleurstelling in de kleedkamer van de thuisploeg.

  Aankomend weekend de eerste uitwedstrijd tegen, wederom een ploeg die verleden jaar mee deed om de bovenste plaatsen, Zwartewaal.

  Als Abbenbroek daar ook een goed resultaat kan neerzetten is de kans groot dat we dit seizoen mee gaan doen in de bovenste regionen van de competitie.

   

   

  Abbenbroek ook in derde ekerwedstrijd onderuit .

   

  WCR-Abbenbroek

  15-9-2018

   

  Het eerste elftal heeft de toch al matige voorbereiding op een slechte manier afgesloten.

  De mannen van het trainingsduo Jaco Verhoef en Marco vd Lely verloor de laatste wedstrijd in Rhoon tegen WCR met de dramatische cijfers 6-0.

  Volgens ooggetuigen was de eerste helft nog redelijk maar was de tweede helft er 1 waar men zich kapot voor moet schamen. De 6-0 uitslag mag dan ook als terecht worden bestempeld.

   

  Nu ging de wedstrijd op zich nergens meer om, want zowel WCR als Abbenbroek waren al uitgeschakeld, en ging dus om de keizersbaard. En uiteraard kan je als team dan beter een off day hebben dan straks in de competitie, maar duidelijk is wel dat het plezier en de gezelligheid op de trainingen en voor en na de wedstrijd ook tot uiting moeten komen tijdens de wedstrijden

   

  A.s. zaterdag gaan we tijdens de eerste competitie wedstrijd zien of de slechte generale oefening een goede uitvoering geeft of dat Abbenbroek echt in de hoek zit waar de klappen vallen.

   

   

   

   

  Lastige kluif voor 3de klasser

  Rijnmond/Hoogvliet-Abbenbroek

  8 september 2018

   

  Ook de tweede bekerwedstrijd dit jaar moest gespeeld worden tegen een ploeg uit de derde klasse die, net als Charlois, letterlijk en figuurlijk heeft geïnvesteerd om een goede ploeg tussen de lijnen te krijgen die in de derde klasse om de prijzen mee gaat doen,

   

  De kans was groot dat er een zelfde scenario zou af spelen als tegen Charlois.

  Het bleek echter al snel dat Abbenbroek had geleerd van de fouten van verleden week en ook de doordeweekse wedstrijd had de moraal wat opgekrikt.

   

  In de eerste helft voetbalde Abbenbroek goed mee en alhoewel de kans verhouding gelijk was deze helft, was het toch Abbenbroek die de betere kansen kreeg, De kansen van de tegenstander werden weer vakkundig door Richie te niet gedaan. De beste kans was een schot van Tom die via de paal en de hak van de keeper net over de lat ging. Toch was het Abbenbroek dat op een voorsprong kwam nadat Jordi een vrije trap van Roy tegen de touwen had gekopt.

  Helaas maakte de thuisploeg vlak voor rust de gelijkmaker waardoor beide ploegen met een 1-1 stand de kleedkamer opzochten.

   

  In de tweede helft kwam Rijnmond/Hoogvliet al snel op een 2-1 voorsprong, maar Abbenbroek herpakte zich snel waardoor de thuisploeg het veld overwicht niet om kon zetten in een grotere voorsprong. Helaas was de scheidsrechter, die ruim een uur goed floot, even een moment de kluts kwijt waardoor, toch weer door praten, Abbenbroek iets minder in de wedstrijd zat en naast twee gele kaarten voor praten ook het derde tegendoelpunt moest incasseren.

   

  Kortom een betere wedstrijd als tegen Charlois, maar helaas toch weer 2 onnodige gele kaarten.

  Betere wedstrijden moeten we vasthouden, onnodige kaarten moeten we vanaf.

   

  Dinsdag naar de Hoeksewaard voor een potje tegen GOZ en zaterdag de laatste bekerwedstrijd in Rhoon tegen WCR. 

   

   

  De bal rolt weer

   

  Abbenbroek1 ??SV Charlois 1 (beker)

  Zaterdag 1 september

   

  Eindelijk is de lange hete zomer voorbij en mag er weer om het echie gevoetbald worden. Nou ja om het echie, de eerste 3 wedstrijden zijn bekerwedstrijden en worden zeker door een ploeg uit de vierde klasse gezien als oefenwedstrijd.  Want de geschiedenis leert dat er in de eerste ronde poule minimaal 2  ploegen uit de derde klasse aanwezig zijn. Ook dit jaar is hierop geen uitzondering want Abbenbroek treft in de poule Sv Charlois , Rijnmond Hoogvliet en WCR. Als we dan in ogenschouw nemen dat alleen de nummer 1 zich plaats voor de volgende ronde, dan is de conclusie dat het heel lastig zal worden om dit seizoen de tweede ronde van de beker te halen .

   

  De eerste bekerwedstrijd was de thuiswedstrijd tegen sv Charlois. Sv Charlois speelt in de derde klasse en heeft zich tot doel gesteld dat er alleen sprake is van een geslaagd seizoen als de ploeg  rechtstreeks via het kampioenschap  promoveert naar de tweede klasse. Duidelijk was dan dat het op voorhand een hele lastige pot zou worden voor de rood witten, welke dit jaar ook weer onder leiding staan van Jaco Verhoeff en Marco vd Lelij.

   

  Het spelbeeld was van af de eerste minuut duidelijk, sv Charlois veel aan de bal en aanvallend en Abbenbroek weinig aan de bal en verdedigend. Op de momenten dat Abbenbroek de bal had was men niet erg secuur. Een oude voetbalwet zegt dan dat het wachten op het eerste doelpunt niet lang op zich zal laten wachten. 

  Ook deze wedstrijd ging die wijsheid weer op want al in de 6de minuut wist sv Charlois te scoren. Na dit snelle doelpunt,  met een klein buitenspel luchtje, veranderde het beeld van de wedstrijd niet. Het was sv Charlois die de kansen kreeg en Abbenbroek dat op een enkele keer na geen mogelijkheid kon creëren om gevaarlijk voor het doel van sv Charlois te komen. Het was aan de Abbenbroek doelman te danken dat het tot de 38 ste  minuut slechts 1-0 bleef want sv Charlois kreeg tot aan die tijd zeker 4 kansen die op vakkundige wijze door Richie werden gepareerd. In de 38ste minuut werd, door een frommel doelpunt de marge in de wedstrijd op twee gebracht. Ondanks nog een aantal kansen van sv Charlois was dit ook de ruststand.

   

  In de tweede helft kwam Abbenbroek iets meer aan voetballen toe waardoor er ook wat mogelijkheden ontstonden voor de thuisploeg. De eerste kans was al in de eerste minuut na rust . Hierdoor was er weer een beetje hoop op een redelijk resultaat. De tweede helft kabbelde rustig verder want sv Charlois hoefde niet zo nodig. Het duurde daarom ook tot de 85ste minuut voordat er weer een doelpunt viel. Ook dit doelpunt was voor sv Charlois wat de stand dus op 0-3 bracht. 5 minuten later stond de 0-4 op het scorebord en het was Jorg die de eer van Abbenbroek redde door in de extra tijd de eindstand op 1-4 te zetten.

   

  1-4 verliezen van de gedoodverfde kampioen van de derde klasse is geen schande.

  Echter, het totaal van 6 kaarten (5 geel en 1 rood) waarvan er 5 voor praten tegen de scheids zijn is, ondanks de pietluttigheid van deze scheidsrechter, wel een punt van zorg wat zeker de rest van het seizoen niet meer mag voorkomen.

   

  Midweeks op dinsdag een oefenpotje uit bij FC IJsselmonde en zaterdag de tweede bekerwedstrijd uit bij Rijnmond Hoogvliet  (derde klasse)

   

  Abbenbroek 2  kampioen !!!!

  In de wedstrijd tegen Stellendam 2 was de eerste gelegenheid daar om het kampioenschap veilig te stellen.  Het was zaterdag j.l. een drukte van jewelste op ons sportpark tijdens de wedstrijd met wel zo’n 200 supporters, die met spandoeken en rookpotten het geheel tot een kampioenswedstrijd maakten.

  In de wedstrijd was Abbenbroek van meet af aan de betere en uiteindelijk werd na ca. 30 min. spelen al een betrekkelijk veilige 3-0 voorsprong bereikt. Bij rust was de stand 4-1 en uiteindelijk werd de eindstand bereikt bij 7-3, waarmee het kampioenschap definitief was.

  Na afloop brak er dolle feestvreugde uit met vuurwerk, champagne, kampioensmedailles, bloemen en uiteindelijk uitreiking van de kampioensschaal. Vervolgens werd er een rondrit op de boerenkar door het dorp gemaakt onder het genot van een "drankje".
  Nadien bleef het nog lang onrustig op het complex incl. het bezoek van een kameel.

  Deze prestatie is voor de groep een prachtig resultaat, vooral ook ontstaan door veel saamhorigheid, prima trainingsopkomst en een prima wedstrijdinstelling.
  De competitie werd gestart met een thuisnederlaag tegen de latere grote concurrent OVV 2, maar daarna werden de zeges vlot geboekt, zowel uit als thuis.
  Uiteindelijk werd de grootste stap gezet in de uitwedstrijd tegen concurrent OVV 2, waar een prachtige 2-0 zege werd behaald en het geloof bij OVV een grote knauw kreeg.

  Na vele jaren keert Abbenbroek 2 dus weer terug in de res. 3e klasse, wat op zich een grote uitdaging is voor een kleine club als Abbenbroek.

  Mannen en begeleiding, van harte gelukgewenst met dit succes!!!