• WEDSTRIJDVERSLAGEN 1STE ELFTAL SEIZOEN 2019/2020

 • SCO - Abbenbroek

  Wat als……

  Door: Pieter Verwijs

   

  SCO-Abbenbroek

  12 oktober 2019

  Uitslag 5-0

   

   

  Men zegt dat “wat als…….” niet telt in de sport. En daar is niets aan gelogen, want “wat als……..” telt in het gehele leven niet. Het dient vaak als verzachtende omstandigheid, om iets wat niet leuk is iets minder erg te laten lijken.

  Afgelopen zaterdag was dit ook van toepassing op het elftal van Abbenbroek, want met 5-0 verliezen is niet echt iets waar een voetballer op zit te wachten, ook al is dat dan van de ploeg waarvan iedereen denkt dat die kampioen gaat worden. 

  Tegen SCO liep Abbenbroek tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. SCO heeft nog steeds de volle score uit de wedstrijden die ze gespeeld hebben. Er moet wel gezegd worden dat van de 3 wedstrijden welke ze gespeeld hebben er twee thuis, op kunstgras, waren en de derde was uit tegen één van de zwakkere ploegen uit de competitie. SCO zal best hier en daar wat punten gaan laten liggen, en waarschijnlijk zal dat in uitwedstrijden op echt gras zijn.

  Tegen Abbenbroek werd duidelijk dat SCO een echte kunstgras ploeg is. Ze leunen voornamelijk op de balvastheid van de twee sterke spitsen die het op een kunstgras veld makkelijker hebben dan op een echt veld.

  Abbenbroek verloor dus op het oog vrij kansloos met 5-0 en werd op vele en misschien wel alle fronten afgetroefd door de thuisploeg. Het was vooral de slordigheid van Abbenbroek waardoor men in de problemen kwam. En daar maakte SCO goed gebruik van.

  Het werd dan wel 5-0, maar wat als…………………………………… 

  • We op echt gras hadden gespeeld?
  • Het schot waaruit het eerste doelpunt viel, niet van richting was veranderd?
  • Het eerste doelpunt niet zo vroeg was gevallen?
  • Vlak na rust we op 1-2 hadden gekomen ipv op de paal te schieten?
  • Na de 3-0 de kopjes niet waren gaan hangen? 

  Dan nog hadden we waarschijnlijk verloren maar dan met een wat dragelijkere score.

  Maar ja “wat als……….” telt dus niet.

  De komende twee thuiswedstrijden gaan duidelijk maken waar Abbenbroek de komende tijd gaat meedraaien. Aan de top van de 4de klasse of in de grijze middenmoot van de 4de klasse.  

  Als we een rol van betekenis willen spelen zullen beide wedstrijden gewonnen moeten worden.   

   

 • Abbenbroek - WCR

  Geduld is een schone zaak

  5 oktober 2019

  Abbenbroek-WCR

  Uitslag: 1-1

  Als er een ploeg op bezoek komt die behoort bij de kanshebbers voor de titel, en je zelf hoopt bovenin mee te draaien en eventueel een periode te pakken, dan kan er een leuke wedstrijd ontstaan.

  Als beide ploegen echter willen dat de ander het spel maakt wordt het een heel ander verhaal, want dan weet je dat geduld het sleutelwoord van deze wedstrijd kan zijn.

  Ondanks dat beide ploegen het spel niet wilde maken was het Abbenbroek die de “thuisplicht” op zich nam om het heft in handen te nemen. Dit resulteerde in een paar mogelijkheden in de 3de, 6de en 9de minuut met als grootste gevaar een bal op de paal geschoten door Casey. WCR kwam in de eerste minuten van de wedstrijd niet echt in de buurt van het Abbenbroek doel.

  Nadat Glenn in de 24ste minuut de bal voor het doel van WCR langs schoot, was het WCR die pas in de 30ste  minuut hun eerste kans kreeg.

  Het duurde tot de 40ste minuut voordat de 0-0 stand van het scorebord werd geschoten. Dit gebeurde door Jordi vanaf 11 meter nadat Roy in de vijandelijke 16 meter onderuit was getrokken.  

  2 minuten later had, volgens iedereen die bij WCR hoorde, de bal aan de andere kant ook op de stip gemoeten. Echter de goed fluitende 19 jarige dame ging hier niet in mee. Doordat Mark in de 44ste  minuut met een sliding een goede voorzet van WCR tot corner verwerkte bleef de 1-0 tot aan het begin van de tweede helft op het bord staan.

  In het begin van de tweede helft was na een minuut of 10 niet echt te zeggen wie het overwicht zou pakken in het tweede deel van de wedstrijd. Nadat de scheidsrechtster laat floot voor een overtreding in het nadeel van Abbenbroek, vond WCR het nodig om het heft in handen te nemen en ging nadrukkelijker opzoek naar de 1-1.

  Helaas voor de thuisploeg viel de gelijkmaker in de 58ste  minuut doordat een bal in de kluts per ongeluk precies voor een voet van een WCR speler viel die de bal achter de voortreffelijk keepende Dennis schoot

  WCR ging de resterende 30 minuten nadrukkelijk opzoek naar de voorsprong, maar de Abbenbroek verdediging doorstond de aanvallen van WCR. Het was de thuisploeg die in de laatste minuten van de wedstrijd de winst nog had kunnen pakken, maar helaas bleef de score steken op 1-1.  

   

  Gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd wel een terechte stand, echter als je in ogenschouw neemt dat Abbenbroek het een mogelijke titel kandidaat erg lastig maakt en het tegendoelpunt met wat fortuin voor WCR tot stand komt had een, smerige 1-0 overwinning wel lekker geweest.

  Zaterdag uit naar SCO, volgens vele de gedoodverfde kampioenskandidaat. Als we daar ook een resultaat halen kunnen we voorzichtig gaan zeggen dat we tot de betere ploegen van de competitie behoren.

  De 19 jarige scheidsrechtster  mevr. J. Es verdiend een eervolle vermelding, ze deed zoals alle scheidsrechters op dit niveau niet alles goed maar ze hield zich prima staande en bracht de wedstrijd met weinig kaarten tot een goed einde. Compliment hiervoor

       

   

 • Simonshaven - Abbenbroek

  Door Pieter Verwijs

  Abbenbroek moeizaam langs Simonshaven

  28 september 2019

  Simonshaven 1 – Abbenbroek 1

  Uitslag 1-4

   

   

  Spelen tegen jezelf en tegen de elementen zijn twee waarheden welke van toepassing waren op Abbenbroek in de uitwedstrijd tegen Simonshaven.

  Vooraf was er eigenlijk niemand die twijfelde of Abbenbroek deze wedstrijd makkelijk naar zich toe zou trekken, en ondanks de slechte weersomstandigheden (eerste helft harde wind tegen) en het zeer matige spel van Abbenbroek waren het vooral de voorwaartsen van Abbenbroek die gevaarlijk voor het vijandelijke doel verschenen. Roy, Glenn en Jer doken een aantal keren gevaarlijk voor de keeper op maar konden elke keer net niet het laatste zetje geven. De één of twee keer dat de thuisploeg dreigend was, was het de Abbenbroek doelman die goed op zijn plaats stond. Het resultaat was dan ook dat in de rust beide doelen nog schoon waren en er dus een brilstand op het scorebord bleef staan.  

  Het moest dus, voor Abbenbroek, allemaal gebeuren in de tweede helft en gelukkig was het spelniveau van Abbenbroek ook wat beter dan in de eerste helft. Geheel onverwacht was het echter Simonshaven die als eerste wist te scoren en dus een 1-0 voorsprong op het bord zette. Gelukkig was de feestvreugde voor Simonshaven van korte duur want 4 minuten later was het Jordi die van 11 meter de 1-1 aantekende.

  Toen wederom Jordi een minuut of 3 later de 1-2 van behoorlijke afstand binnenschoot, begon iedereen met een echt Abbenbroek hart in een goede afloop te geloven. Hoop doet leven zegt men en als men er maar voldoende in gelooft wordt het ook werkelijkheid. Het was Jeroen die met een geweldige kopbal uit een corner de wedstrijd definitief in het slot gooide. De 1-4 van Roy, in de laatste seconde, was voor de statistieken.

  Zes uit twee is een goed begin van de competitie, maar of de twee tegenstanders die we tot nu toe hebben gehad echt maatgevend zijn voor de competitie durf ik te betwijfelen. De komende tegenstanders zijn WCR en SCO, na deze wedstrijden kunnen we voorzichtig een conclusie gaan trekken of Abbenbroek dit seizoen een rol van betekenis gaat spelen.

  Een ding is zeker het moet, de komende weken, een stuk beter dan de afgelopen twee wedstrijden.

   

 • Abbenbroek - NBSVV

  Door Pieter Verwijs

 • Abbenbroek houdt NBSVV (te) lang in de wedstrijd

   21 september 2019

  Uitslag 2-0

  Na een behoorlijke tot goede voorbereiding, met een negatieve uitglijder tegen GHVV, begon Abbenbroek met een goed gevoel aan de nieuwe editie van de competitie in de vierde klasse.

  Deze editie van de competitie staan er weer een aantal wedstrijden tegen “vreemde” ploegen op het programma, maar ook bekende ploegen zoals Simonshaven en WCR zitten in dezelfde competitie.

  Dat Abbenbroek  weer een aantal tegenstanders treft welke afgelopen seizoen nog in de derde klasse uitkwamen, aangevuld met tegenstanders die al een aantal jaar tegen de derde klasse aan zitten, maakt het op voorhand geen makkelijke competitie.

  Gelukkig is de selectie van Abbenbroek bijna geheel intact gebleven en kwamen er welkome aanvullingen in de vorm van twee keepers. Ook melden zich weer een aantal oud gedienden op Abbenello. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een succesvol seizoen. 

  Aangezien de eerste klap een daalder waard is, waren de mannen van Abbenbroek gemotiveerd om de eerste wedstrijd van het seizoen tot een goed einde te brengen. Dit moest dan ten koste gaan van NBSVV, de ploeg die als eerste met knikkende knieën richting Abbenbroek kwam. 

  Het was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat Abbenbroek weinig tot niets te vrezen had van de bezoekers, maar dan moet je de bal wel een keer tegen de touwen schieten. En als dat dan niet gebeurt is het toch een paar keer met de billen dicht geknepen kijken naar de kansen van NBSVV. Gelukkig waren het geen grote kansen, maar ook Abbenbroek kreeg niet veel uitgespeelde kansen, al was de thuis ploeg wel actief met afstandsschoten. Echter de keeper van NBSVV stond steeds goed op zijn post.

  Resultaat was dat de rust stand 0-0 was.

  De tweede helft hetzelfde beeld als voor de rust  en de druk van Abbenbroek werd met de minuut groter dus het was wachten op het eerste doelpunt. Maar daar moest toch nog  lang op gewacht worden.  Uiteindelijk was het Roy die in de 78ste minuut de verlossende treffer hard en overtuigend langs de keeper van NBSCVV schoot. 1-0 is uiteraard geen stand om achterover te gaan hangen maar omdat Abbenbroek op zoek bleef naar een 2detreffer kwam NBSVV geen moment meer in de wedstrijd. Het was Jer die de wedstrijd in de 2e minuut van de extra tijd in het slot schot.

  Een zakelijke overwinning die al eerder dan de 78steminuut een feit had moeten zijn, maar het belangrijkste is dat de eerste 3 punten binnen zijn. Volgende week de uit wedstrijd tegen Simonshaven. Het is de bedoeling dat Abbenbroek dan 6 uit 2 heeft