• WEDSTRIJDVERSLAGEN 1ste ELFTAL SEIZOEN 2020/2021

 • Kethel Spaaland - Abbenbroek

   

  Abbenbroek staat te popelen

  Laat de competitie maar beginnen, we zijn er klaar voor

   

  De officiële voorbereiding zit er op. Ook de verlengde voorbereiding, in de vorm van de eerste bekerronde, is afgelopen. Hiermee staan alle seinen op groen om de competitie aankomend weekend te laten starten.

  Enige spelbreker kan het Covid-19 virus nog zijn, maar laten we hopen dat dit tijdens deze editie van de competitie geen roet in het eten gaat gooien .

  Abbenbroek heeft zich zowel kwalitatief als kwantitatief versterkt en het mag daarom geen verrassing heten dat promotie, het liefst via een kampioenschap, het hoofddoel is van de nieuwbakken trainer Wouter Goossens die aan een nieuw avontuur begint bij de rood witte brigade uit Abbenbroek.

  In de voorbereiding waren de resultaten nog niet om over naar huis te schrijven. Maar toen het, eenmaal in de beker, al een beetje om het “echie” ging bleek dat Abbenbroek inderdaad sterker is dan de afgelopen jaren.

  Daar waar normaliter het houtjetouwtjebegonia werkvoetbal in het verleden regelmatig tot succes leidde, zit er in de huidige selectie veel meer voetbal. Dit werd na de eerst bekerwinst met 12-0 goed samengevat door Ben, de huisfotograaf van Abbenbroek: “Ik loop hier al een jaar of 30 rond, maar dit heb ik hier nog nooit gezien, ongekend mooi voetbal”. Dat deze eerste voorstelling van het vlaggenschip van de vereniging geen garantie voor de toekomst is , werd in de tweede beker wedstrijd duidelijk. Na een moeizame wedstrijd  werd er uiteindelijk toch nog met 2-3 gewonnen van en bij WCR . De laatste poule wedstrijd van de eerste beker ronde moest uiteindelijk de beslissing brengen of Abbenbroek door zou bekeren of niet. Daarvoor zou gewonnen moeten worden van het in de derde klasse uitkomende Kethel Spaland.  Helaas eindige daar de bekeraspiraties van Abbenbroek door een, enigszins geflatteerde, 4-1 nederlaag.  Lange tijd was er in deze wedstrijd hoop op een goed resultaat zeker na de 0-1 voorsprong door een eigen doelpunt van de thuisploeg, en een tweetal kansen op een 0-2 ruststand. Na rust vervloog deze hoop in een snel tempo. Dit begon bij een, volgens velen, arbitrale dwaling van de scheidsrechter (en tevens DJ en rapper Sluwe Ollie).  Deze beoordeelde een inglijdende Kethelaar, in een poging de bal te spelen, niet als strafbaar buitenspel. Abbenbroek kon deze tegenslag moeilijk verwerken en als dan kort er na twee middenvelders er geblesseerd af moeten, ligt het scenario klaar voor een minder prettig resultaat. Kethel Spaland  maakte hier gebruik van en liep uiteindelijk makkelijk uit naar een 4-1 overwinning. Hier eindigde het beker avontuur van Abbenbroek.

  Ondanks deze kleine teleurstelling gaat Abbenbroek gretig en vol goede moed de competitie in. Dat het vertrouwen in een goede afloop aanwezig is blijkt wel uit de verwachting van de hoofdtrainer.

  Wouter Goosens verwacht dat Abbenbroek elke tegenstander de wil op gaat leggen en dat de manier van spelen van zijn team het publiek en iedereen die verbonden is met de vv Abbenbroek een goed gevoel gaat geven. Maar daarnaast, vervolgt de oefenmeester, gaan wij als team er ook voorzorgen dat iedereen trots gaat zijn om verbonden te zijn met het leuke, gezellige en authentieke clubje uit de kern Abbenbroek behorende tot de gemeente Nissewaard.  

  Kortom duidelijke taal van de hoofdtrainer, die het komend jaar geassisteerd zal worden door Marco Bevaart.

  De vraag is wel of het verantwoordelijke duo rekening houd met het feit dat Abbenbroek is ingedeeld “op de eilanden”, van oudsher weten we dat voetballende ploegen daar niet altijd goed uit de verf komen.

  Het antwoord op de vraag of Abbenbroek een rol van betekenis gaat spelen in de competitie is simpel te beantwoorden.....

  We zullen het zien.

 • Abbenbroek 1 - HOV/DJSCR

  Abbenbroek - HOV/DJSCR (12-0)

  Abbenbroek 1 vlammend uit de startblokken! 

  Eindelijk is het dan weer zover, het voetballen “voor het echie” gaat weer beginnen. Abbenbroek start vandaag de bekercampagne met een thuiswedstrijd tegen HOV/DJSCR. 

  De wedstrijd van vandaag is voor Abbenbroek ook eigenlijk de eerste echte krachtmeting, na oefenpartijen tegen Zwartewaal (4-0 verlies), Excelsior ’20 (4-1 winst) en het jaarlijks terugkerende “6-Kernen-Toernooi” (4e plaats). 

  De nieuwe trainer Wouter Goossens en assistent Marco Bevaart hebben vandaag een basiselftal samengesteld waarin 5 nieuwelingen aan de aftrap staan.  

  Onder een waterig zonnetje wordt er om 14:30 afgetrapt en als snel blijkt Abbenbroek scherp te zijn voor de goal van de tegenstander. De eerste de beste aanval van Abbenbroek is gelijk raak, in de 8e minuut kopt Roy de bal door op Joey welke vervolgens koel afrond: 1-0. Hierna wat kleine speldenprikjes van HOV/DJSCR, waarbij vooral hun nummer 9 laat zien goed te kunnen voetballen in de kleine ruimte. Gelukkig voor Abbenbroek staat echter het vizier van de gasten niet op scherp en kan onze doelman Dennis Vermeer vrijwel alle ballen achter zijn doel vandaan pakken. In de 14e minuut een vrije trap net buiten de zestien voor Abbenbroek, Joey legt aan en nadat de keeper het schot niet kan klemmen is het Hamdi die de 2-0 binnen schiet. Na deze twee goals gaat het echt lekker lopen bij Abbenbroek en wordt er met vlagen echt heel goed gecombineerd. Omdat de voorwaartsen van Abbenbroek zoals eerder gezegd erg scherp voor de goal zijn, volgen de doelpunten elkaar snel op: 18eOussama 3-0; 28eHamdi 4-0; 44e. JP 5-0; 48eThomas 6-0 

  Ruststand 6-0, wat een helft! 

  De tweede helft begint met dezelfde 11 namen, en al snel blijkt Abbenbroek gretig te zijn naar meer doelpunten. Hoewel iets minder goed als de eerste helft, blijft Abbenbroek goed combineren en wordt de tegenstander bij vlagen “van het kastje naar de muur” getikt. Al in de 52e minuut is het Muhammed welke met een schot uit de 2e lijn de keeper weet te passeren: 7-0. De tegenstander weet inmiddels natuurlijk wel dat er vandaag niets te halen valt, en ook de 2e helft vallen de doelpunten als rijpe appelen. Gezegd moet worden dat, ondanks de grote achterstand, de spelers van HOV/DJSCR erg sportief blijven voetballen. Het is 3 minuten na de 7e dat Abbenbroek weer het net weet tevinden. In de 55e minuut trekt Hamdi de bal terug in de 16 en weet Thomas zijn tweede van de middag te maken: 8-0. Net zoals in de eerste helft volgen de doelpunten elkaar hierna snel op: 56eMuhammed 9-0; 65e. Roy 10-0; 77e. Roy 11-0; 80e. Joey 12-0. 

  Eindstand: 12-0, een klinkende overwinning, en wat een begin van het nieuwe voetbalseizoen.  

  Hopelijk krijgen we met zijn allen het Corona-virus onder controle en kunnen we deze competitie op een “normale” manier volledig uitvoetballen. Als het vlaggenschip van de vereniging zo blijft voetballen dit seizoen, dan kunnen er mooie dingen gebeuren op “Sportpark Abbenello”! 

  De opstelling van vandaag: 

  Dennis Vermeer; Mark Bubberman; Jordi de Looze ©, Glenn v.d. Graft, Muhammed Baydar, Thomas Melching (75. Nick v Hennik), Joey Saly, JP van Diggelen,  Roy Verwijs, Oussama Nahri (60. Rhafotsky Godoy)Hamdi Akcay (67Batuhan Akcay). 

 • WEDSTRIJDVERSLAGEN 1STE ELFTAL SEIZOEN 2019/2020

  De onderstaande verslagen zijn geschreven door onze verzorger, scheidsrechter en elftalleider Pieter Verwijs. 

 • Goudswaardse Boys - Abbenbroek (1-1)

  Voor de kat zijn….. 

  Goudswaardse Boys-Abbenbroek 

  Zaterdag 7 maart 2020 

  Uitslag 1-1 

    

  De competitie in de vierde klasse zaterdag is, met nog 9 competitierondes, eigenlijk al de slotfase ingegaan. Dit houdt in; je doet nog ergens voor mee of je doet nergens meer voor mee. 

  Aangezien je in de vierde klasse niet kunt degraderen kan je alleen nog mee doen voor promotie naar de derde klasse. Dit kan op twee manieren, namelijk door kampioen te worden of door je te plaatsen voor de nacompetitie via een (vervangende) periode kampioenschap. 

  Een snelle blik op de ranglijst leert dat Abbenbroek voor beide niet meer in aanmerking komt. De conclusie dat Abbenbroek nergens meer voor mee doet, is dus gerechtvaardigd. 

  Aangezien dit ook gold voor de tegenstander van afgelopen zaterdag, Goudswaardse Boys, was dit dus een potje om des keizers baard. 

  In het begin leek het er op dat Abbenbroek niet veel te vertellen zou krijgen, want het was de thuisploeg die vanaf de aftrap ten strijde trok. Dit bleek succesvol want na 25 seconden lag de bal al achter Dennis in het netje. De minuten na dit snelle openingsdoelpunt waren ook voor de thuisploeg. Abbenbroek kwam in de loop van de eerste helft iets beter in het spel en kon daardoor via Kai ook de gelijkmaker op het scorebord zetten. 

  De rest van de wedstrijd was niet van een echt hoog niveau. Abbenbroek verloor in ieder geval niet. 

  Er zijn nog 8 wedstrijden te spelen die in principe allemaal geen invloed meer zullen hebben op de ranglijst voor Abbenbroek. Of je nu 10de of 7de wordt is ook niet zo heel belangrijk. 

  Hopelijk kunnen we met z’n allen de motivatie opbrengen om de laatste 8 wedstrijden in ieder geval voor de winst te gaan, zodat we met een positief gevoel dit seizoen af kunnen sluiten en vol goede moed de voorbereidingen kunnen starten voor het nieuwe seizoen.

 • Zinkwegse Boys - Abbenbroek

  Drama 

  Zinkwegse Boys-Abbenbroek 

  16 februari 

  Uitslag 4-0 

    

  Als er een wedstrijd op het programma staat van de nummer 5 tegen de nummer 10 in de zaterdag 4de klasse, mogen de verwachtingen uiteraard niet al te hoog zijn. Maar de voorstelling die Zinkwegse Boys en Abbenbroek op de mat legden afgelopen zaterdag was wel van een heel droevig niveau. 

  Op zich is dit vreemd want Abbenbroek had twee goede, zeker gezien de resultaten, wedstrijden achter de rug. Maar dat blijft het ongrijpbare aan voetbal, soms loopt het en soms loopt het niet. En als dat bij beide teams niet loopt, en de scheidsrechter sluit naadloos aan bij het niveau, dan krijg je dus een draak van een wedstrijd. 

  Over het algemeen gebeurt er genoeg in een wedstrijd op het laagste niveau in de zaterdag tak van de KNVB. Echter de thuisploeg kwam niet verder dan 3 doelpunten uit corners en de 4-0 kwam in de 86ste minuut uit de eerste uitgespeelde kans van Zinkwegse Boys. Abbenbroek kwam daarentegen niet tot scoren. Verder dan een schampschot over de kruising en een schot op de lat kwamen de bezoekers niet. 

  De komende twee zaterdagen hoeft Abbenbroek niet aan te treden, dus tijd zat om alles in het hoofd weer op orde te krijgen voor de laatste 9 wedstrijden van het seizoen. 

  Deze 9 wedstrijden zullen hoogstwaarschijnlijk geen 27 punten opleveren, maar een paar overwinningen moet toch niet te veel gevraagd zijn

 • Dubbel verslag (WCR uit en Pernis thuis: 1-1 en 1-1)

  Ongeslagen

  WCR-Abbenbroek                                                                                                    Abbenbroek-Pernis

  1-2-2020                                                                                                                     8-2-2020

  Uitslag 1-1                                                                                                                  uitslag 1-1

   

  Abbenbroek is, zeker gezien de omstandigheden, goed aan de tweede seizoenshelft begonnen.

  Nadat er tijdens het trainingskamp in Torremolinos  een oefenwedstrijd was verloren, en ook terug in Nederland de oefenwedstrijd tegen SVV niet geheel vlekkeloos verliep, was het onduidelijk hoe het team van de het scheidende trainersduo Verhoeff/vd Lelij er voor stond.

  Dan waren er ook nog een aantal verzwarende omstandigheden:

  -een aantal vaste basisspelers waren om verschillende redenen niet beschikbaar

  -de eerste twee tegenstanders na de winterstop  staan hoger op de ranglijst

  -gezien de uitslag van de eerste wedstrijd hadden deze tegenstanders wat goed te maken tegen Abbenbroek.

  De conclusie op voorhand was dan ook dat de spreekwoordelijke borst nat gemaakt kon worden.  

  Dan blijkt maar weer eens dat voetbal een raar spelletje is waar alles mogelijk is, want in beide wedstrijden zette Abbenbroek, naar omstandigheden, een prima prestatie neer. Zeker tegen WCR had de ploeg uit Abbenbroek meer recht op de volle winst dan de thuisploeg. Toch was iedereen tevreden met de 1-1 einduitslag waarbij het rood witte doelpunt werd gemaakt door Jules.

  De wedstrijd thuis tegen Pernis  verdiende volgens de “echte” kenners geen winnaar, dus ook daar was er tevredenheid over de 1-1 uitslag. Aanvoerder Jordi tekende voor het Abbenbroek doelpunt.

  De komende 3 wedstrijden zijn tegen, op papier, mindere tegenstanders. Maar de geschiedenis wijst uit dat Abbenbroek het daar vaak lastiger tegen heeft dan tegen de wat betere ploegen. En wat ik ook vaker heb gezegd, er wordt niet gespeeld op papier maar op gras of plastic.

  Kortom het kan alle kanten op, maar wat zou het leuk zijn als het eens een paar weken onze kant opvalt.

  We gaan zien hoe het loopt.

   

 • Hekelingen - Abbenbroek

  Zorgen

  Hekelingen-Abbenbroek

  14 december 2019

  Uitslag 2-1

  De wedstrijd Hekelingen –Abbenbroek, van origine een echte derby met veel strijd en duels op het scherp van de snede en soms er overheen, was lange tijd een zeer saaie wedstrijd en eerder lange tijd een echte anti-derby (als dat een bestaand woord is). Het werd pas een klein beetje een strijd toen Hekelingen na de gelijkmaker, Abbenbroek was op een 0-1 voorsprong gekomen  door een doelpunt van Roy, op zoek ging naar de onverdiende overwinning. Dat ze deze overwinning ook nog door een Arbitrale dwaling in de schoot geworpen kregen is schandalig, maar hoort misschien juist wel bij een derby die nooit een derby is geworden.

  Kortom Abbenbroek sluit het eerste deel van het seizoen af met 3 nederlagen op rij en behoort nu officieel tot de onderste ploeg van de middenmoot van deze vierde klasse, en dat baart zorgen.

  Uiteraard is er nog een tweede seizoenshelft waarin  Abbenbroek omhoog kan klimmen naar een hogere positie op de ranglijst. Maar of dat daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag en daarin zijn we ook afhankelijk van de andere ploegen in deze competitie.

  Maar de stand op de ranglijst is op dit moment niet de enige of de belangrijkste zorg van Abbenbroek.

  Niet voor de eerste keer dit seizoen gingen twee van de vier wedstrijden van Abbenbroekteams dit weekend niet door omdat twee teams niet voldoende spelers hadden. Uiteraard kan dit een keer in het seizoen voorkomen, echter als het zo vaak voor komt als dit seizoen kunnen we spreken van een probleem. En als er problemen zijn, zijn er zorgen. Hopelijk kunnen in de tweede seizoenshelft wel alle 4 de teams elk weekend in actie komen. Als dit niet het geval is en er komen volgend seizoen geen nieuwe spelers bij, voor zowel de selectie als de lagere elftallen, zullen er waarschijnlijk maar 3 senioren teams actief zijn in het seizoen 20/21. Dit is iets wat we met z’n allen moeten zien te voorkomen.

  Ook heeft het trainers duo Verhoeff/vd Leije aangegeven aan het eind van het seizoen te stoppen als trainers van de vv Abbenbroek. Het bestuur staat dus voor de klus  om op zoek te gaan naar een trainer die past bij de club en ook nog een naam heeft waardoor spelers in de omgeving denken hé die trainer gaat naar Abbenbroek, daar ga ik ook heen. Echter dat zal lastig worden want bij veel spelers zullen we eerst uit moeten leggen dat Abbenbroek een dorp is met een voetbalvereniging in de buurt van Spijkenisse. Das dus nog een zorg erbij. 

  Verder maak ik mezelf ook een beetje zorgen, omdat is gebleken dat na deze onterechte nederlaag ik de verbale emoties nog niet altijd onder controle heb.  

  De aankomende weken hebben we allemaal iets te doen:

  - Het bestuur op zoek naar een nieuwe trainer (of de huidige ompraten)

  - Iedereen vanaf eind januari alle weekenden in de agenda blokkeren om te voetballen, zodat alle      

     4 de teams voldoende mensen hebben.

  - Ik moet wat aan anger management gaan doen.

   Donderdag  19 december de laatste training van 2019 met na afloop een hapje en een drankje.

  Daarna de feestdagen en dan in januari weer vol goede moed er tegen aan om Abbenbroek de rest van het seizoen, en de komende seizoenen, weer positief op de kaart te zetten.

   Prettige feestdagen en een zorgeloos nieuwe jaar. Wees alstublieft voorzichtig met vuurwerk.

   

   

 • Abbenbroek - ZBVH

  Herhaling

  Abbenbroek-ZBVH

  7 december 2019

  Uitslag 1-4

   

  Ik schrijf al een aantal jaren gevraagd en ongevraagd wedstrijdverslagen.

  Mijn advies is lees er een paar terug en je kan zelf het verslag invullen van de wedstrijd tegen ZBVH

  Besteed bij het teruglezen vooral aandacht aan de stukken over:

  - Inzet

  - Betere ploegen

  - Iedereen kan van iedereen winnen

  - Gele kaarten (al waren er misschien twee overdreven, maar een gewaarschuwd mens telt       voor twee)  

  - wat nodig is om te winnen.

  Je komt dan waarschijnlijk tot het volgende korte verslag:

  ZBVH was op het veld duidelijk beter dan Abbenbroek, niet alleen kwam Abbenbroek tactisch en technisch te kort ook was de ploeg uit Zuid Beijerland op kracht en inzet de baas op Abbenello.

  In de vorm van afgelopen zaterdag behoort Abbenbroek niet tot de sub top van de vierde klasse en ZBVH zeker wel. Maar gezien de uitslagen van de afgelopen weken kan dat volgende week weer anders zijn. Helaas liep Abbenbroek ook weer een aantal onnodige gele kaarten op, wegens praten. Het was op voorhand bekend dat de scheidsrechter van dienst hierom bekend staat dus dat maakt het extra zuur. De spreekwoordelijke eer werd gered door Casey die het enige Abbenbroek doelpunt van deze wedstrijd op zijn naam schreef.

  Om zaterdag in de derby in en tegen Hekelingen beter voor de dag te komen is strijd, motivatie, inzet en teamspirit nodig. Mocht, los van het feit of het hierboven genoemde lijstje aanwezig is, de wedstrijd tegen Hekelingen ook verloren worden zal Abbenbroek het eerste deel van de competitie in mineur afsluiten en is het te hopen dat het in de winterstop omgedraaid kan worden.     

  Motto van de week: gezond eten, mouwen opstropen, op tijd naar bed en opvreten dat Hekelingen.

 • GOZ - Abbenbroek (1-0)

  Net niet

  30 november 2019

  GOZ-Abbebroek

  Uitslag 1-0.

  Door: Pieter Verwijs

   

   

  Er zijn van die momenten dat je bijna zeker weet dat er een verassing in de lucht hangt. Dat gevoel heerste er de afgelopen week, zeker na de goede wedstrijd thuis tegen Pelikaan (koploper 2de klasse), bij Abbenbroek.

  Abbenbroek schiet de laatste tijd van de onderkant van de middenmoot naar de top van de middenmoot en alles er tussen in. Een goed resultaat in de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop zou een mooie opsteker zijn, zodat de draad weer op een positieve wijze na de winterstop kan worden opgepakt. Helaas komt Abbenbroek in deze 3 wedstrijden niet de makkelijkste tegenstanders tegen. Zo stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen de koploper, GOZ, op het programma en volgt komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen ZBVH en sluiten we het jaar 2019 af met de altijd lastige maar enerverende derby in en tegen Hekelingen.

  Om 2019 goed op de ranglijst te eindigen moet het goede resultaat komen van de wedstrijden tegen ZBVH en Hekelingen, want tegen GOZ kon Abbenbroek helaas niet voor een verrassing zorgen.

  Ondanks het goede gevoel verloor Abbenbroek de uitwedstrijd op het kunstgras met 1-0 van de  koploper. Het enige doelpunt viel in de tweede helft en Abbenbroek was helaas niet bij machte om een tegendoelpunt te maken. De vreugde van GOZ na de wedstrijd zei genoeg over hoe lastig deze wedstrijd was voor de aankomend kampioen van de vierde klasse.  Dit was voornamelijk het gevolg van het feit dat Abbenbroek agressief de wedstrijd benaderde en zich dus niet verdedigend ingroef. Dit was een speelwijze die GOZ niet had verwacht er waar ze het lastig mee hadden. Het leverde een wedstrijd op met aardig wat strijd, wat op zich al knap is op een kunstgrasveld.

  Abbenbroek heeft een paar mogelijkheden gehad om GOZ echt pijn te doen, maar dan komt het “geluk” van de kampioen om de hoek kijken en kan de koploper toch de volle winst pakken in deze wedstrijd.

   Een puntje had misschien wat te veel geweest, maar had zeker wel lekker geweest.

  Aankomende wedstrijd moet de strijd en werklust weer op de mat gelegd worden voor de wedstrijd tegen ZBVH. Als aan deze wedstrijd ook geen punt(en) worden over gehouden zal de neerwaartse gang van Abbenbroek verder gaan, bij een goed resultaat zal Abbenbroek zich handhaven of weer iets stijgen op de ranglijst. 

   De komende twee wedstrijden kan de basis gelegd worden voor een mooie tweede seizoenshelft.

  Dus de slogan voor de komende weken wordt HUP ABBENBROEK…..NAAR VOORE.

   

   

 • Abbenbroek - Piershil (10-0)

  Dubbele cijfers

  Door Pieter Verwijs

  Abbenbroek-Piershil

  23 november 2019

  Uitslag 10-0

   

  De wedstrijd Abbenbroek gaat de geschiedenisboeken in als de wedstrijd:

  -       Waar Abbenbroek weer eens een keer de dubbele cijfers haalde

  -       Waar Abbenbroek weer de 0 hield 

  -       Waar voor de rust 2 maal werd gescoord en na rust dus 8 maal

  -       Waar de doelpunten werden gemaakt door JP 1x , Roy 2x, Casey 3x , Jer 2 x, Glenn 1x en Jordi 1x

  -       Waar Abbenbroek weer geen kaarten kreeg

  -       Waar het voor het wisselen erg gezellig was op de bank

  -       Waar het na het wisselen iets minder gezellig was

  -       Waar Dennis van de jury een 8.4 kreeg voor zijn show duik

  -       Waarna Abbenbroek weer aansluiting heeft met de top van de  middenmoot

  -       Waarbij de tegenstander ondanks de stand zeer sportief bleef, complimenten

   

  Het werd ook duidelijk dat dit soort wedstrijden eigenlijk voor niemand leuk zijn.

  Na de wedstrijd onze Cees Pudding nog even een hart onder de riem gestoken met daarbij de hoop dat de ellende nu voorbij is.

    

  De volgende wedstrijd is er een van een ander kaliber, namelijk de uitwedstrijd op kunstgras tegen de koploper  GOZ.

  Het wordt weer eens tijd voor een verrassing 

  HUP Abbenbroek HUP...

 • Excelsior - Abbenbroek (2-1)

  Het kan verkeren...... 

  Excelsior Rotterdam-Abbenbroek

  9 nov 2019

  Uitslag: 2-1 

   

  Hoogte- en dieptepunten volgen elkaar in rap tempo op in het leven. Aangezien het spelen van voetbal ook onderdeel is van het leven geldt het ook daar.

  Volgens Wikipedia is vv Abbenbroek een voetbalclub, wat dus inhoudt dat de diepe dalen en euforische hoogte punten als een rode draad door de geschiedenis van de plaatselijke v.v lopen.

  Dit seizoen is het helaas niet anders, zo was er verleden week de knappe overwinning tegen,de nummer 2 van dat moment, Pernis en afgelopen zaterdag weer een dalletje bij Excelsior Rotterdam met een 1-2 nederlaag voor Abbenbroek. Gelukkig was dit dalletje niet zo diep als het dieptepunt, zeker de eerste helft, tegen Goudwaardse Boys. En het is ook te hopen dat  de weg naar beneden nog niet bereikt is.Maar dat weten we pas over twee weekenden als, op 23 november, na een vrij weekend, de thuiswedstrijd  tegen Piershil op het programma staat.

  Op het kunstgras in Rotterdam viel het kwartje deze keer weer de verkeerde kant op. Het lager geplaatste Excelsior kon aardig uit de voeten op hun eigen kunstgras, maar had, zoals verwacht, een afwachtende houding . Het was duidelijk dat tegenhouden hun eerste opdracht was. Abbenbroek had dus de schone taak om het spel te maken zoals dat zo mooi heet. Maar voor Abbenbroek is het dit seizoen niet zo mooi, want in wedstrijden waar Abbenbroek het spel moet maken loopt het over het algemeen niet zo goed.

  Aangezien er waarschijnlijk maar 2 of 3 ploegen echt beter zijn dan de rest, zal Abbenbroek veel wedstrijden helemaal, of voor een groot gedeelte, het spel moeten gaan maken. Met de resultaten tot nu toe, niet zo’n lekker vooruitzicht.

  Eind van de eerste helft was er nog niets veranderd aan de beginscore, waardoor beide ploegen in evenwicht de kleedkamer ingingen. Dit was een terechte tussenstand want beide ploegen slaagde er zo goed als niet in om gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te worden.

  Na rust was het Excelsior die na een afgeslagen aanval van Abbenbroek in een snelle counter de 1-0 maakte. Hierna verviel de wedstrijd weer naar het beeld van de eerste helft. Excelsior die tegenhield en Abbenbroek die er alles aan deed om het spel te maken.   

  Het was Excelsior dat beter was in het tegenhouden dan dat Abbenbroek was in het maken van het spel , waardoor er geen moment was waarop je kon zeggen Abbenbroek gaat nu de wedstrijd omdraaien. Het leek er dan ook dat de wedstrijd met een 1-0 stand naar het eind zou insukkelen. Echter had deze wedstrijd nog wat venijn in de staart, want het was Excelsior dat in de 89e minuut de 2-0 maakte. Door een doelpunt van Jeroen in de 90e minuut gloorde er nog een klein beetje hoop aan de horizon op een puntje maar helaas telde de arbiter nog geen 4 minuten extra tijd bij, wat door slim tijdrekken van Excelsior wel 6 a 7 minuten had mogen zijn, maar dit bleek niet genoeg voor nog een doelpunt van Abbenbroek.

  Abbenbroek straat nu na 8 wedstrijden op de 6de plaats. Om te zeggen dat het hele seizoen naar de knoppen is is nog een beetje te vroeg om te concluderen, maar dat de rest van de eerste periode (12 wedstrijden) Abbenbroek om des kiezersbaard speelt is wel duidelijk. Toch het is zaterdags na de wedstrijd gezelliger als er gewonnen wordt en wie weet kan Abbenbroek zich de komende weken weer herpakken waardoor met frisse moed en  vernieuwde energie, na het trainingskamp in de winterstop, aan de tweede periode begonnen kan worden.

  Om dat voor elkaar te krijgen moeten de neuzen ( en daarmee bedoel ik niet de spelers en fans van 020) wel de zelfde kant op blijven staan, want voetbal is een teamsport en een team bestaat uit meer dan 11 spelers ...........

  Waarschijnlijk spelen we voor de volgende competitie wedstrijd "ergens" midweeks thuis tegen Pelikaan voor wat vroeger de Rijnmond Cup was .

   

 • Pernis - Abbenbroek (1-5)

  Hoe dan?

  Door Pieter Verwijs

  Pernis-Abbenbroek

  2-11-2019

  Uitslag 1-5

   

  Soms zijn de ongeschreven voetbalwetten ondoorgrondelijk en ben je dagen later nog op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe dan?

  Afgelopen zaterdag speelde Abbenbroek in en tegen Pernis een wedstrijd die alle voetbalwetten negeerde en geen antwoord gaf op de vraag: Hoe dan?.

  Uiteraard is het geen zekerheidje dat je als hoger geplaatst team wint van een team lager op de ranglijst.

  Ook is het al jaren geen zekerheid dat als je als ploeg het meeste balbezit hebt je ook altijd op een voorsprong komt. Wat ook vermeld moet worden is dat een wedstrijd met veel gele kaarten niet automatisch een schoppartij is.

  Wat wel een zekerheid is, is dat als je als team strijd en inzet op de mat legt je tegenstander het hoe dan ook lastiger heeft als dan wanneer je het niet doet. Maar das logisch zou Cruyff zeggen. 

  Het was in deze wedstrijd Abbenbroek die voornamelijk op de helft van de tegenstander speelde,  waardoor de thuisploeg kon spelen op de omschakeling. Eigenlijk speelt Abbenbroek ook het liefst iets teruggetrokken en hoopt dan ook in de omschakeling te kunnen profiteren van de ontstane ruimte.

  Dat Pernis deze speelwijze ook goed kan toepassen bleek al na een minuut of 6, toen Pernis na een afgeslagen aanval van Abbenbroek wist te scoren. Toch was er op dit moment na niet echt veel waar Abbenbroek zich zorgen om moest maken, want zoals al gezegd, speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van Pernis en creëerde Abbenbroek een aantal goede kansen. Maar ondanks de kansen en het meer balbezit ging de thuisclub met een voorsprong de rust in.

  Nog niet alle toeschouwers waren terug voor de tweede helft toen Casey binnen 2 minuten al de 1-1 achter de Pernis keeper schoot. Het was kort daarna Dennis die twee maal zeer goed werk verrichte waardoor Pernis niet opnieuw op voorsprong kwam. Een aantal minuten nadat Jeroen in het veld was gekomen voor de geblesseerd geraakte Kers, was het Mark die in de 16 meter naar de grond werd gewerkt. Pingel zei de scheidsrechter . Deze strafschop werd vakkundig binnen geschoten door onze aanvoerder. Na de pingel gelijk de wissel Kevin voor de altijd hard strijdende Jeremy. Dit bleek een gouden wissel want het was kevin die koud 2 minuten in het veld de 1-3 binnen schoot. Met nog een aantal minuten te spelen mocht Blaak nog het veld betreden voor Glenn. Het was Roy die de 1-4 binnen schoot en uiteindelijk Mark die de eindstand bepaalde op 1-5. Vervelend aan deze, op zich sportieve wedstrijd, was dat de scheidsrechter maar liefst  9 gele kaarten gaf, dit paste absoluut niet in het beeld van de wedstrijd.

  1-5, dat lijkt op een makkelijke overwinning maar dat was het uiteindelijk niet want er is hard voor geknokt, en waar nu precies het kantelpunt lag….geen idee. Als er in de rust gezegd was het wordt 1-5 had niemand dat geloofd. Was het de snelle coal in de tweede helft, de goede reddingen van Dennis toen het 1-1 was, de pingel die de 1-2 betekende, de speelstijl van de tegenstander, de inzet van Abbenbroek, geluk, het overtuigend vlaggen van Cees, de warmte in de kleedkamer, of was het zo voorbestemd.

  Wie het weet mag het zeggen…..ik kom niet verder dan Hoe dan? ….maar ik heb dan ook niet zo veel verstand van voetbal.   

  Wat ik wel weet is dat als we de strijd en inzet van deze wedstrijd elke wedstrijd op kunnen brengen dan kunnen we het iedere tegenstander lastig maken. Dat geld voor de komende wedstrijd, op kunstgras, tegen Excelsior Rotterdam maar zeker ook voor de wedstrijd over 3 weken tegen Piershil en die van over 4 weken tegen de huidige koploper GOZ. Als het dan allemaal ook nog wat nauwkeuriger gaat dan nu, kan het nog een leuk seizoen worden. En is mijn voorspelling van verleden week iets aan de negatieve kant geweest, maar voorlopig laat ik hem nog even staan.   

   

 • Abbenbroek - Goudwaardseboys (0-2)

  Je hebt van die dagen

  26 oktober

  Abbenbroek- Goudwaardse Boys

  Uitslag 0-2

  Na het zwaar bevochte gelijke spel van afgelopen zaterdag, kwam nu Goudswaardse  Boys  op bezoek op Abbenello.

  Om aansluiting te houden met de bovenste regionen van de competitie moest er gewonnen worden. Als het resultaat van de wedstrijd negatief zou zijn, zakt Abbenbroek af naar de grijze middenmoot van de 4de klasse. Dit wetende kan je niet anders dan een gretig en scherp Abbenbroek verwachten. Maar ja je hebt van die dagen dat er niet gebeurt wat je verwacht en het lastig is om zaken in een wedstrijd om te keren.

  In het begin was duidelijk dat Goudwaardse Boys meer in bal bezit was, maar dit leek niet erg omdat dit allemaal rond de middenlijn was. Achteraf kan gezegd worden dat dit een voorbode was voor een dramatische dag voor Abbenbroek.

  Het waren de bezoekers die in de 3de  en 4de minuut de eerste corners kregen, waarvan de laatste maar net naast werd gekopt.

  Je mag dan verwachten dat Abbenbroek gewaarschuwd was, maar kennelijk drong het signaal niet door. Het was pas in de 7de  minuut dat Abbenbroek langer dan 7 balcontacten in balbezit was en het was één van de zeldzame momenten in de eerste helft dat dat gebeurde.

  Als de tegenstander veel balbezit heeft is het wachten op ellende, en deze ellende kwam dan ook in de 14de  en 19de minuut . Het was Goudswaard die in deze minuten de 1-0 en 2-0 achter Dennis schoot. Tussen deze twee doelpunten was het Jordi die een gele kaart kreeg, dit was pas de tweede voor Abbenbroek dit seizoen.

  Nadat Bear geblesseerd was uitgevallen en was vervangen door JP, werden de posities door Abbenbroek anders neergezet. Dit leverde iets meer stabiliteit op, maar het duurde tot de 41ste minuut voordat Abbenbroek zijn eerste mogelijkheid bij het doel van de gasten had, het was  Casey die de bal echter over het doel schoot.

  Een 0-2 ruststand dus en werk aan de winkel in de rust.

  Nadat de spelers elkaar goed in de ogen hadden gekeken stond er een feller en gretiger Abbenbroek aan de start van de tweede helft. Hierdoor werd duidelijk dat Goudswaard niet veel beter was dan Abbenbroek en ontstond er een evenwichtigere wedstrijd. Dit leverde echter geen echte kansen op, niet voor Abbenbroek maar ook niet voor de bezoekers. Wel waren er  over en weer mogelijkheden, maar tot een echte 100% kans kwam het niet. Hierdoor was de eindstand dus gelijk aan de ruststand.  JP kreeg nog de 3de Abbenbroek gele kaart van dit seizoen, dit maal eens een keer onterecht.

  Zeker in de eerste helft was het spel van Abbenbroek niet om aan te gluren en zakte het team zwaar door de onderste ondergrens heen. De tweede helft was wat inzet betreft wat beter maar het spelniveau was niet heel veel beter dan in de eerste helft.

  Na deze nederlaag raken de topploegen (GOZ, SCO en Pernis) buiten bereik van Abbenbroek. Aan de onderzijde van de ranglijst zullen de “mindere goden”  ( Excelsior R, Simonshaven en Piershil) ook wel op veilige afstand blijven. Kortom dit seizoen zal Abbenbroek zich met de overige zes ploegen (Hekelingen, Zinkwegse Boys, NBSVV, ZBVH Goudswaardse Boys en WCR) moeten mengen in de strijd om de 4de t/m de 10de plaats. Of dit in de buurt van de 4de of 10de plaats zal zijn zal vooral bepaald gaan worden op inzet, mentaliteit, teamspirit en energie  En waar we uit gaan komen dat zien we aan het eind van de competitie wel.  Maar om een leuk seizoen te hebben mogen er niet te veel van dit soort dagen meer voorkomen, maar dat moge duidelijk zijn.        

   

 • Abbenbroek - Zinkwegse Boys


  It ain’t over untill………………

  Abbbenbroek – Zinkwegse Boys

  19 oktober 2019

  Uitslag 3-3

   

  Vaak zit het venijn in de staart van de wedstrijd. Regelmatig zien we dat in de laatste minuten van de wedstrijd de beslissing valt. 

  Dat dit ook in de wedstrijd tegen Zinkwegse Boys  gebeurde hadden veel mensen niet verwacht. Want het was logisch geweest als Abbenbroek zich wilde revancheren van de ruime nederlaag tegen SCO. Maar Zinkwegse Boys was niet bereid om zich zonder weerstand naar de slachtbank te laten leiden. Hierdoor ontstond er vanaf het begin een open en ook een zeer sportieve wedstrijd, waarbij gezegd moet worden dat de bezoekende ploeg, optisch, beter was. Het duurde eigenlijk tot aan de 21ste minuut dat Abbenbroek de eerste echte kans kreeg toen een vrije trap van Abbenbroek op de vuisten van de Zinkweg keeper belande. Hiervoor hadden de bezoekers al een aantal kansen gekregen, maar gingen hier, gelukkig voor Abbenbroek, slordig mee om waardoor het tot ver in de eerste helft 0-0 bleef. Het leek er op dat Abbenbroek als eerste het doel wist te vinden, want het was Jer die in de 32ste minuut de bal van afstand op de lat schoot. Kort daarna was het Zinkwegse Boys die, vanaf 11 meter, op 0-1 kwam.  Vlak voor rust was het wederom Jer die de hoofdrol op zich nam en na een goede aanval een schot van Kevin Dijksman tot doelpunt prolongeerde. Gelukkig ging de scheidsrechter niet mee met het vlagsignaal van de assistent van Zinkwegse Boys. Hiermee werd de ruststand bepaald op 1-1.

  In de tweede helft kregen beide teams  wel wat kansen, maar het werd niet echt duidelijk welke ploeg nu de meeste kans op de overwinning had. In de 67ste minuut vond het technisch duo van Abbenbroek het tijd worden voor 2 wissels. Een van deze wissels viel erg goed uit want het was Glenn die, nadat hij 2 minuten was ingevallen, de 2-1 via een zinkwegs been binnen schoot. Helaas was de vreugde van korte duur  want weer 2 minuten later lag de 2-2 al weer achter Dennis. Zinkwegse boys ging na deze gelijkmaker aanvallender spelen en wilde de 3 punten mee naar huis nemen. Het leek er op dat dit ook zou gaan lukken, want in de 93ste minuut ging er een speler van Zinkweg in de 16 meter naar de grond, waardoor de scheidsrechter wederom een strafschop gaf. Dennis zat er vlakbij maar toch was het in blessure tijd 2-3.

  Abbenbroek rolde nog 1 maal de mouwen op en na een uitstekende pass van Dennis was het Roy die in de 97ste minuut in een 1 op 1 situatie met de keeper, de toch wel verdiende 3-3 binnen schoot.

  Achteraf kun je zeggen dat je als thuisploeg graag 3 punten had willen hebben, maar moet je met een zeer late gelijkmaker tevreden zijn met 1 punt. Ook gezien de gehele wedstrijd is een gelijk spel wel de juiste verhouding.

  Het is nu nog niet duidelijk wat dit gelijke spel betekend. Behoort Abbenbroek nu tot de top ploegen van deze competitie, of tot de grote middenmoot?  Over een aantal weken zal waarschijnlijk meer duidelijk worden. Ik vermoed dat er 3 of 4 ploegen wat boven de rest uit gaan steken en aan de onderkant er 3 ploegen weinig tot geen punten gaan halen, de overige 6 of 7 ploegen zullen de middenmoot gaan vormen.

  Dat Abbenbroek niet bij de onderste ploegen gaat behoren lijkt nu wel duidelijk, maar of ze tot de top of middenmoot gaan behoren is de grote vraag. Duidelijk is wel dat om hoog te eindigen Abbenbroek er elke week voor de volle 100 % moet staan, inzet moet tonen, en als team moet spelen. Om dit allemaal waar te maken, moet een ieder zich realiseren dat het team niet uit 11 spelers bestaan maar dit seizoen zeker uit een mannetje of 17.  Hier door zullen de trainers elke week keuzes moeten maken en hoe moeilijker de keuzes zijn hoe sterker het gehele team. Maar dat hangt natuurlijk af van de inzet en instelling van elke speler afzonderlijk. Dus mannen, maak het de trainers zo moeilijk mogelijk.    

   

   

 • SCO - Abbenbroek

  Wat als……

  Door: Pieter Verwijs

   

  SCO-Abbenbroek

  12 oktober 2019

  Uitslag 5-0

   

   

  Men zegt dat “wat als…….” niet telt in de sport. En daar is niets aan gelogen, want “wat als……..” telt in het gehele leven niet. Het dient vaak als verzachtende omstandigheid, om iets wat niet leuk is iets minder erg te laten lijken.

  Afgelopen zaterdag was dit ook van toepassing op het elftal van Abbenbroek, want met 5-0 verliezen is niet echt iets waar een voetballer op zit te wachten, ook al is dat dan van de ploeg waarvan iedereen denkt dat die kampioen gaat worden. 

  Tegen SCO liep Abbenbroek tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. SCO heeft nog steeds de volle score uit de wedstrijden die ze gespeeld hebben. Er moet wel gezegd worden dat van de 3 wedstrijden welke ze gespeeld hebben er twee thuis, op kunstgras, waren en de derde was uit tegen één van de zwakkere ploegen uit de competitie. SCO zal best hier en daar wat punten gaan laten liggen, en waarschijnlijk zal dat in uitwedstrijden op echt gras zijn.

  Tegen Abbenbroek werd duidelijk dat SCO een echte kunstgras ploeg is. Ze leunen voornamelijk op de balvastheid van de twee sterke spitsen die het op een kunstgras veld makkelijker hebben dan op een echt veld.

  Abbenbroek verloor dus op het oog vrij kansloos met 5-0 en werd op vele en misschien wel alle fronten afgetroefd door de thuisploeg. Het was vooral de slordigheid van Abbenbroek waardoor men in de problemen kwam. En daar maakte SCO goed gebruik van.

  Het werd dan wel 5-0, maar wat als…………………………………… 

  • We op echt gras hadden gespeeld?
  • Het schot waaruit het eerste doelpunt viel, niet van richting was veranderd?
  • Het eerste doelpunt niet zo vroeg was gevallen?
  • Vlak na rust we op 1-2 hadden gekomen ipv op de paal te schieten?
  • Na de 3-0 de kopjes niet waren gaan hangen? 

  Dan nog hadden we waarschijnlijk verloren maar dan met een wat dragelijkere score.

  Maar ja “wat als……….” telt dus niet.

  De komende twee thuiswedstrijden gaan duidelijk maken waar Abbenbroek de komende tijd gaat meedraaien. Aan de top van de 4de klasse of in de grijze middenmoot van de 4de klasse.  

  Als we een rol van betekenis willen spelen zullen beide wedstrijden gewonnen moeten worden.   

   

 • Abbenbroek - WCR

  Geduld is een schone zaak

  5 oktober 2019

  Abbenbroek-WCR

  Uitslag: 1-1

  Als er een ploeg op bezoek komt die behoort bij de kanshebbers voor de titel, en je zelf hoopt bovenin mee te draaien en eventueel een periode te pakken, dan kan er een leuke wedstrijd ontstaan.

  Als beide ploegen echter willen dat de ander het spel maakt wordt het een heel ander verhaal, want dan weet je dat geduld het sleutelwoord van deze wedstrijd kan zijn.

  Ondanks dat beide ploegen het spel niet wilde maken was het Abbenbroek die de “thuisplicht” op zich nam om het heft in handen te nemen. Dit resulteerde in een paar mogelijkheden in de 3de, 6de en 9de minuut met als grootste gevaar een bal op de paal geschoten door Casey. WCR kwam in de eerste minuten van de wedstrijd niet echt in de buurt van het Abbenbroek doel.

  Nadat Glenn in de 24ste minuut de bal voor het doel van WCR langs schoot, was het WCR die pas in de 30ste  minuut hun eerste kans kreeg.

  Het duurde tot de 40ste minuut voordat de 0-0 stand van het scorebord werd geschoten. Dit gebeurde door Jordi vanaf 11 meter nadat Roy in de vijandelijke 16 meter onderuit was getrokken.  

  2 minuten later had, volgens iedereen die bij WCR hoorde, de bal aan de andere kant ook op de stip gemoeten. Echter de goed fluitende 19 jarige dame ging hier niet in mee. Doordat Mark in de 44ste  minuut met een sliding een goede voorzet van WCR tot corner verwerkte bleef de 1-0 tot aan het begin van de tweede helft op het bord staan.

  In het begin van de tweede helft was na een minuut of 10 niet echt te zeggen wie het overwicht zou pakken in het tweede deel van de wedstrijd. Nadat de scheidsrechtster laat floot voor een overtreding in het nadeel van Abbenbroek, vond WCR het nodig om het heft in handen te nemen en ging nadrukkelijker opzoek naar de 1-1.

  Helaas voor de thuisploeg viel de gelijkmaker in de 58ste  minuut doordat een bal in de kluts per ongeluk precies voor een voet van een WCR speler viel die de bal achter de voortreffelijk keepende Dennis schoot

  WCR ging de resterende 30 minuten nadrukkelijk opzoek naar de voorsprong, maar de Abbenbroek verdediging doorstond de aanvallen van WCR. Het was de thuisploeg die in de laatste minuten van de wedstrijd de winst nog had kunnen pakken, maar helaas bleef de score steken op 1-1.  

   

  Gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd wel een terechte stand, echter als je in ogenschouw neemt dat Abbenbroek het een mogelijke titel kandidaat erg lastig maakt en het tegendoelpunt met wat fortuin voor WCR tot stand komt had een, smerige 1-0 overwinning wel lekker geweest.

  Zaterdag uit naar SCO, volgens vele de gedoodverfde kampioenskandidaat. Als we daar ook een resultaat halen kunnen we voorzichtig gaan zeggen dat we tot de betere ploegen van de competitie behoren.

  De 19 jarige scheidsrechtster  mevr. J. Es verdiend een eervolle vermelding, ze deed zoals alle scheidsrechters op dit niveau niet alles goed maar ze hield zich prima staande en bracht de wedstrijd met weinig kaarten tot een goed einde. Compliment hiervoor

       

   

 • Simonshaven - Abbenbroek

  Door Pieter Verwijs

  Abbenbroek moeizaam langs Simonshaven

  28 september 2019

  Simonshaven 1 – Abbenbroek 1

  Uitslag 1-4

   

   

  Spelen tegen jezelf en tegen de elementen zijn twee waarheden welke van toepassing waren op Abbenbroek in de uitwedstrijd tegen Simonshaven.

  Vooraf was er eigenlijk niemand die twijfelde of Abbenbroek deze wedstrijd makkelijk naar zich toe zou trekken, en ondanks de slechte weersomstandigheden (eerste helft harde wind tegen) en het zeer matige spel van Abbenbroek waren het vooral de voorwaartsen van Abbenbroek die gevaarlijk voor het vijandelijke doel verschenen. Roy, Glenn en Jer doken een aantal keren gevaarlijk voor de keeper op maar konden elke keer net niet het laatste zetje geven. De één of twee keer dat de thuisploeg dreigend was, was het de Abbenbroek doelman die goed op zijn plaats stond. Het resultaat was dan ook dat in de rust beide doelen nog schoon waren en er dus een brilstand op het scorebord bleef staan.  

  Het moest dus, voor Abbenbroek, allemaal gebeuren in de tweede helft en gelukkig was het spelniveau van Abbenbroek ook wat beter dan in de eerste helft. Geheel onverwacht was het echter Simonshaven die als eerste wist te scoren en dus een 1-0 voorsprong op het bord zette. Gelukkig was de feestvreugde voor Simonshaven van korte duur want 4 minuten later was het Jordi die van 11 meter de 1-1 aantekende.

  Toen wederom Jordi een minuut of 3 later de 1-2 van behoorlijke afstand binnenschoot, begon iedereen met een echt Abbenbroek hart in een goede afloop te geloven. Hoop doet leven zegt men en als men er maar voldoende in gelooft wordt het ook werkelijkheid. Het was Jeroen die met een geweldige kopbal uit een corner de wedstrijd definitief in het slot gooide. De 1-4 van Roy, in de laatste seconde, was voor de statistieken.

  Zes uit twee is een goed begin van de competitie, maar of de twee tegenstanders die we tot nu toe hebben gehad echt maatgevend zijn voor de competitie durf ik te betwijfelen. De komende tegenstanders zijn WCR en SCO, na deze wedstrijden kunnen we voorzichtig een conclusie gaan trekken of Abbenbroek dit seizoen een rol van betekenis gaat spelen.

  Een ding is zeker het moet, de komende weken, een stuk beter dan de afgelopen twee wedstrijden.

   

 • Abbenbroek - NBSVV

  Door Pieter Verwijs

 • Abbenbroek houdt NBSVV (te) lang in de wedstrijd

   21 september 2019

  Uitslag 2-0

  Na een behoorlijke tot goede voorbereiding, met een negatieve uitglijder tegen GHVV, begon Abbenbroek met een goed gevoel aan de nieuwe editie van de competitie in de vierde klasse.

  Deze editie van de competitie staan er weer een aantal wedstrijden tegen “vreemde” ploegen op het programma, maar ook bekende ploegen zoals Simonshaven en WCR zitten in dezelfde competitie.

  Dat Abbenbroek  weer een aantal tegenstanders treft welke afgelopen seizoen nog in de derde klasse uitkwamen, aangevuld met tegenstanders die al een aantal jaar tegen de derde klasse aan zitten, maakt het op voorhand geen makkelijke competitie.

  Gelukkig is de selectie van Abbenbroek bijna geheel intact gebleven en kwamen er welkome aanvullingen in de vorm van twee keepers. Ook melden zich weer een aantal oud gedienden op Abbenello. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een succesvol seizoen. 

  Aangezien de eerste klap een daalder waard is, waren de mannen van Abbenbroek gemotiveerd om de eerste wedstrijd van het seizoen tot een goed einde te brengen. Dit moest dan ten koste gaan van NBSVV, de ploeg die als eerste met knikkende knieën richting Abbenbroek kwam. 

  Het was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat Abbenbroek weinig tot niets te vrezen had van de bezoekers, maar dan moet je de bal wel een keer tegen de touwen schieten. En als dat dan niet gebeurt is het toch een paar keer met de billen dicht geknepen kijken naar de kansen van NBSVV. Gelukkig waren het geen grote kansen, maar ook Abbenbroek kreeg niet veel uitgespeelde kansen, al was de thuis ploeg wel actief met afstandsschoten. Echter de keeper van NBSVV stond steeds goed op zijn post.

  Resultaat was dat de rust stand 0-0 was.

  De tweede helft hetzelfde beeld als voor de rust  en de druk van Abbenbroek werd met de minuut groter dus het was wachten op het eerste doelpunt. Maar daar moest toch nog  lang op gewacht worden.  Uiteindelijk was het Roy die in de 78ste minuut de verlossende treffer hard en overtuigend langs de keeper van NBSCVV schoot. 1-0 is uiteraard geen stand om achterover te gaan hangen maar omdat Abbenbroek op zoek bleef naar een 2detreffer kwam NBSVV geen moment meer in de wedstrijd. Het was Jer die de wedstrijd in de 2e minuut van de extra tijd in het slot schot.

  Een zakelijke overwinning die al eerder dan de 78steminuut een feit had moeten zijn, maar het belangrijkste is dat de eerste 3 punten binnen zijn. Volgende week de uit wedstrijd tegen Simonshaven. Het is de bedoeling dat Abbenbroek dan 6 uit 2 heeft