• Lastig, maar als het meezit mogelijkheden

Nadat de KNVB vrijdag de indelingen voor het komend seizoen heeft bekend gemaakt, druppelen de eerste reacties binnen.

Ook bij ons mooie clubje is de indeling in de 4de klasse F ook onderwerp van gesprek.

Wat in alle reacties terugkomt is dat men uit kijkt naar de verschillende streekderby's die gaan plaatsvinden, waarbij uiteraard de wedstrijden tegen GHVV er boven uitspringen. Want na een aantal jaar staat de derby van de Groenekruisweg weer tweemaal op het programma.

Hoofdtrainer, Wouter Goossens, is er van overtuigd dat de mix van frisse en hongerige nieuwe spelers met de ervaring en gezelligheid van de oude garde het elk team lastig gemaakt kan worden.

Good old Jordi de Looze hoopt aankomend seizoen het blessureleed achter zich te laten, en weer van waarde te kunnen zijn voor de hoofdmacht van Abbenbroek. Hij voorsplet een afwisselende competitie met een paar echte krakers zeker omdat er meer kandidaten zijn voor de titel.

Voorzitter Michel Blok kijkt nu al uit naar de sfeer langs de lijn (en in de kantine) bij de al eerder beschreven derby's.

Jeffrey van Hilst (assistent trainer) heeft heel veel vertrouwen in de nieuwe spelersgroep en is er dan ook van overtuigd dat Abbenbroek zich komend seizoen in de kijker gaat spelen.

De oude Nestor Hans Brinkman, vind het lastig in te schatten wat de sterkte van het Nieuwe Abbenbroek zal zijn. Als de kracht van Abbenbroek gelijk is aan het afgelopen sezioen is volgens de ere voorzitter een plek in het linker rijtje al een hele prestatie.

Vaste suporter, fotograaf en oud eerste elftal speler Ben van Bloppoel is er van overtuigd dat als de sfeer goed is en alle neuzen de zelfde goede kant op staan Abbenbroek een rol van betekenis kan spelen in deze competitie.

Maar gevraagd naar de titel kandidaten voor de titel wordt,door alle hierboven genoemde personen, Abbenbroek niet met volle overtuiging genoemd, wel GHVV en Vlotbrug en iets minder overtuigend Zwartewaal en WFB.

Dus op papier ziet het er naar uit dat het een leuke competitie kan worden waar de rol van Abbenbroek nog niet helemaal duidelijk is. Maar voetbal wordt niet op papier maar op gras gespeeld, elke wedstrijd begint op 0-0 en duurt 2 x 45 minuten en de bal is rond.

Dus praten over de indeling en de verwachtingen is leuk, al is het alleen maar voor de discussie, maar de prijzen worden mei 2023 verdeeld. We zullen lopende het seizoen zien wat er uit gaat komen van de hierboven genoemde verwachtingen.

We starten met volle moed en met frisse zin en gaan er links of rechts om een leuk seizoen van maken.

Nu eerst vakantie en de trainingen weer oppakken en dan vanaf september weer de wei in voor officiele wedstrijden.