Standaard pagina

Wedstrijdverslag Abbenbroek-Vlotbrug 1-2

Abbenbroek – Vlotbrug (2 december 2017)

Na de onthutsende nederlaag van vorige week tegen Transvalia hadden de mannen uit Abbenbroek vandaag iets recht te zetten. Nadat de Champions League tune uit kleedkamer 3 (of 2, of 4, of ???) had geklonken, stapten de veel te laag geklasseerde talenten om 15.30 uur het hoofdveld op. In de eerste vrieskou van het jaar werden de vele en trouwe supporters begroet, waarna het spektakel dan eindelijk kon beginnen.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat Abbenbroek zich niet zomaar van het veld liet spelen. Met veel inzet en passie werd er geknokt voor iedere meter. De eerste kans was echter voor Vlotbrug. Na ongeveer 8 minuten werd er een speler de diepte in gestuurd die de bal beheerst afmaakte. Gelukkig was Kees J. nog niet onderkoeld en lukte het hem om zijn arm op te richten en de vlag de lucht in steken.

Ook Abbenbroek kreeg gedurende de wedstrijd verschillende kansen om de score te openen. Zo was de eerste echte mogelijkheid voor Jeroen, die de keeper in de korte hoek met een beheerste bal probeerde te verschalken. Daarna een prima voorzet van JP op Patrick, die voor zijn man kroop en omver gekegeld werd; een 100% strafschop volgens iedereen. Helaas besloot de man in het zwart anders.  Verder nog een vrije trap van Mark B. die over de muur gekruld werd richting de hoek.  Bear die met een bekeken pass door Roy bijna 1-op-1 op de keeper werd gezet, maar onreglementair afgestopt werd (waarbij weer iedereen overduidelijk zag dit het een overtreding was, maar onze beste man in het zwart dit weer negeerde…). Even later was het weer Bear die ditmaal door Jeroen knap vrijgespeeld werd. Deze keer gleed er een verdediger van Vlotbrug in.

Aan de andere kant werden een aantal ballen ogenschijnlijk makkelijk gepareerd door onze keeper Bob, die na afwezigheid van Richie weer in het doel mocht verschijnen. Een prima vrije trap werd bijvoorbeeld vakkundig uit de hoek getikt en ook in  verschillende 1-tegen-1 situaties was onze sluitpost oppermachtig.

Kort na rust opende Abbenbroek dan toch de score. De normaal redelijk egoïstisch ingestelde Mark B. besloot deze keer een bal af te leggen... Deze bal werd door Roy knap in de korte hoek binnen geschoten. Na een lange periode van droogte, maar keihard blijven zwoegen, heeft onze spits het dan eindelijk voor elkaar.  Conclusie: Als Mark B. vaker een bal aflegt, scoort onze spits ook vaker.

Daarna was het weer de razendsnelle Kabouter Bear die de kans kreeg om de score te verdubbelen. De keeper wist de bal echter tot corner te verwerken. Uit deze corner kon Patrick nog net een teen tegen de losgeslagen bal krijgen, maar deze werd wegens gebrek aan techniek over gewerkt.

En zoals ook Ajax het afgelopen weekend heeft mogen ervaren, is het knap lastig een voorsprong vast te houden. Binnen een periode van 15 minuten wist de tegenstander de score in hun voordeel te draaien. Of de goals al dan niet buitenspel waren, de man met zijn fluit besloot ze toch toe te kennen.

In het slot van de wedstrijd kreeg Nick van Selena nog een grote kans om de punten te delen, maar oog in oog met de goalie miste hij jammerlijk.  Ook de afstandsschoten van de eindelijk fitte Keven misten doel..

Volgende week hopelijk beter weer, een betere scheidsrechter en een beter resultaat tegen het zwakker geachte RDM.

Jeroen
1 van de 3 goals van Jeroen 18-11-2017