Standaard pagina

Verslag Abbenbroek-Simonshaven 10-03-2018
 
 
Na een korte winter tussen stop vandaag weer een wedstrijd en wel de derby tegen Simonshaven.
Deze moet na de grote uitoverwinning en gezien de ranglijst gewonnen worden.
De gastheren begonnen ook gedreven en dat resulteerde in de 6e minuut de 1-0 door Glenn na de assist van Roy.
Vlak hierna een kans van Bear maar die stuitte op de keeper.
Jeroen zijn lob werd ook net nog weggetikt. Roy stuitte ook op de keeper.
Jeroen maakte in de 20e minuut een goal maar deze werd onterecht voor buitenspel afgekeurd.
Roy maakte kort hierna wel de 2-0 uit een directe vrije trap na een handsbal van de keeper,de assist komt op naam van de wisselspelers op onze bank[ Walid,Nick,Jules en Rutger ]
Jeroen maakte hierna een wel goedgekeurde goal na een prachtige bal van de speler van het veld ... Glenn.
Dit was ook de ruststand.
Patrick bleef achter in de kleedkamer en Jules kwam erin.
Later nog de wissels Walid voor Bear en Nick voor Mark B.
Roy maakte na een hakje van Jp nog de 4-0 en Jeroen verdiende een pingel maar kreeg deze niet.
Al met al een dik verdiende overwinning met 1 kansje voor de gasten maar die was voor Bob.

Inzet en beleving wint van beter voetbal.

 

Dat voetbal een raar maar zeker ook een leuk spelletje is bleek afgelopen zaterdag maar weer eens op Abbenello. 

Het op de ranglijst veel hoger geplaatste Zwartewaal kwam op bezoek, en ook het resultaat van de uitwedstrijd spraak in het voordeel van de bezoekers want Abbenbroek had in Zwartewaal niets in te brengen. 

Dit wetende had een groot deel van de Abbenbroek selectie zich een zware voorbereiding voorgeschreven (carnaval in Eindhoven) , wat resulteerde dat aardig wat spelers beneveld aan de wedstrijd gingen beginnen.

Dit lezende zal de gemiddelde voetbalkenner zich hebben opgemaakt voor een duidelijke en makkelijke overwinning voor de bezoekende ploeg. 

Maar dat voetbal buiten alle wetten valt bleek afgelopen zaterdag maar weer eens. 

Daar waar de ploeg van Ron Klein gerekend had op een makkelijke middag , trof de ploeg op Abbenbroek hun Waterloo. 

Zwartewaal liep, ondanks de betere spelers,  vanaf de eerste minuut achter de thuisploeg aan. Uiteraard werd Abbenbroek geholpen door een snel doelpunt van Jeroen in de eerste minuut. Maar vanaf de aftrap was het duidelijk dat Abbenbroek zich niet zo makkelijk gewonnen zou geven. De inzet, teamspirit en de wil om voor elke meter te knokken was duidelijk aanwezig. Dat dit de tegenstander verraste was duidelijk zichtbaar.    

De problemen voor Zwartewaal werden in de 14de minuut nog groter toen en pass van Kevin door een verdediger van Zwartewaal binnen de 16 meter met de hand werd gespeeld en de scheidsrechter een stafschop toekende. Deze werd door Jordy netjes binnen geschoten waardoor Abbenbroek op een ruime

2-0 voorsprong kwam.

In de rest van de eerste helft kregen beide teams kansen op een doelpunt, maar het bleef duidelijk dat Abbenbroek veel meer inzet en arbeid op het veld liet zien dan de “betere” voetballers van Zwartewaal . 

De ruststand was dan ook 2-0  voor Abbenbroek maar nog niet iedereen was er op gerust dat het voldoende zou zijn om de 3 punten binnen te hengelen. 

In het begin van de tweede helft het zelfde beeld als in de eerste helft, een fel en gemotiveerd Abbenbroek en een tegenstander die daar geen vat en antwoord op had.

In de 55ste minuut kreeg Zwartewaal gelegenheid om het beeld van de wedstrijd om te draaien.

Zwartewaal kreeg een strafschop omdat een vrijetrap tegen een hand werd geschoten van een Abbenbroek verdediger die in de muur stond. De scheidrechter vond dit “hands” en aangezien de muur zich binnen de 16 meter bevond werd dit een strafschop. Ook deze strafschop werd onberispelijk binnen geschoten.

Dit was dus de aansluitingstreffer waardoor Zwartewaal weer mocht hopen op een goed resultaat. 

Het was echter Abbenbroek die dit voorval oppakte door nog meer strijd en inzet op de mat te leggen en zodoende het  Zwartewaal moeilijk bleef maken. Neem daarbij mee dat de Abbenbroek doelman een paar goede reddingen had en ook de Zwartewaal doelman geen vrije middag had mag het duidelijk zijn dat de wedstrijd nog alle kanten op kon.

Deze twijfel werd in de 89 minuut wegenomen doorat Roy, na goed doorgaan van Mark, de 3-1 op het scorebord zette. 

Het is deze wedstijd maar weer eens duidelijk geworden dat bij voetbal niet altijd de beste ploeg wint en als we eerlijk zijn is dat ook wat voetbal zo leuk maakt. 

Het had met deze inzet en werklust niet veel uitgemaakt welke spelers de staf van Abbenbroek binnen de lijnen had gebracht. Het is duidelijk dat als deze inzet minimaal elke thuis wedstrijd opgebracht kan worden er geen tegenstander makkelijk gaat winnen op Abbenello.                

 

Met vriendelijke groet,

Jeroen Eerland
 
Van Dorp Hout B.V.
Voorweg 153
2716 NJ Zoetermeer

Kevin Dijksman

 

Op zaterdag 3 februari had Abbenbroek de goede hoop om de overwinning op WCR een goed vervolg te geven. Dit keer was de tegenstander de koploper OVV uit Oostvoorne. Op het natte en koude complex van OVV verscheen Abbenbroek enigzins gehavend aan de aftrap. Aanvoerder Dennis Holsteijn was ziek en ook vaste waardes als Patrick van Dis en Mark Snijder waren door blessures afwezig. Hierdoor was er een nieuwe debutant in de vorm van Bob Kloppenburg die als linksback de defensie moest dichthouden.
 
Ook haakte Bob van Liesveld geblesseerd af in de warming-up. Hierdoor was er een basisplaats weggelegd voor Richie.
 
Desalniettemin had Abbenbroek de intentie om met een goed resultaat huiswaarts te gaan. De ploeg startte fel wat resulteerde in een evenwichtig spelbeeld. OVV had duidelijk moeite met de felle duels, hanteerde regelmatig de lange bal en werd uitsluitend gevaarlijk vanuit de omschakeling. In de 7e minuut, na een slechte beoordeling - van de zeer punctuele scheidsrechter -  werd er door tegenstander Yoeri Bak snel omgeschakeld en knalde hij de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek.
 
Abbenbroek gaf de moed niet op en bleef de duels aangaan. Echter in de 16e minuut wederom door balverlies, halverwege de eigen helft, zette OVV een tegenaanval op. Via een voorzet vanaf rechts viel de bal voor de voeten van een OVV speler die de bal onberispelijk in het dak van het doel schoot. Met een 2-0 achterstand gingen de boeren de rust in. Na de rust bleef OVV gevaarlijk in de omschakeling. Dat resulteerde uiteindelijk in de derde en vierde tegengoal in respectievelijk de 65e en 80e minuut.
 
Abbenbroek probeerde het tij nog te keren door middel van drie verse wissels. Helaas konden Walid (de zwarte parel) en Remy en Danny K. de eer voor Abbenbroek niet redden.
 
Volgende week staat Abbenbroek - Zwartewaal op het programma. Bij eerdere ontmoeting werd onze ploeg genadeloos terug naar huis gestuurd.  Wederom kans op eerherstel.